Loppmarknad i Verum

Verums GoIF anordnade loppmarknad mitt i byn lördagen den 4/8. Detta är ett samarrangemang med Verums Bygdelag som anordnar dans i Bygdegården på kvällen.

Till skillnad från förra året så gjorde regnet som solen gjort hela denna sommar, det lyste, men som tur var lyste det med sin frånvaro. Detta bidrog till att arrangörerna slapp att resa extra tält eller dra presenningar över de saker som föreningen lyckats samla ihop under kort tid. Insamlingstiden blir kort eftersom det saknas större lagerutrymme.


Bild över folkmassan som kommit denna dag.

Det hade kommit mycket folk denna vackra men varma lördag. När ordförande Håkan Arvidsson förkunnade att klockan slagit 10:00 och försäljningen kunde börja, drog kommersen igång. Några hade redan bestämt vad de ville ha, men var det mer än en om samma sak blev det budgivning.


Kvinnan som satt på trappan och spelade dragspel var ett trevligt inslag.

Under kommersen blev vi delvis underhållna av en kvinna som satt på trappan till den gamla affären och spelade dragspel. Eftersom det råder eldningsförbud var det endast kokt (ej grillad) korv som var till försäljning denna dag.

Det fanns ett bok och presenttält, ett möbeltält, samt ett tält med kläder, dukar och dylikt. I övrigt fanns det mesta som man kan finna på loppmarknader, elektronik, leksaker, spel, porslin, div. verktyg, glas och bestick, m.m. Det fanns en rund träsak med vev som jag och några andra tror var en gammal smörkärna.


Bilder av bok och presenttältet


Möbeltältet med möbler både inne och utanför.

En gammal skrinda med en trött björn på sätet, var det månne kusken tro? Jag vet inte om denna skrinda blev såld, men smörkärnan var borta när jag lämnade platsen.


Barn och ungdomssäng som går att dra ut eftersom barnet växer

Rune Martinsson tror liksom jag att det är en gammal smörkärna

Gammal skrinda med trött björn i sätet, Kusken?

Det är trevligt, stort och uppskattat arbete denna lilla förening gör. Denna förening och by där en av världens bästa kvinnliga fotbollsspelare ”Nilla Fischer” kommer från. Hon är född i byn och började sin idrottskarriär i Verums GoIF, utöver fotboll var hon som yngre även en mycket duktig bordtennisspelare.


Biodlare Gert Hallqvist fanns på plats och sålde sin egenslungade honung

Top