Sommarfesten i Verum, 2018-08-04

Skriv ut

För tionde gången ordnades ett samarrangemang mellan Verums GoIF och Verums Bygdelag den 4/8 2018, nämligen loppmarknad kl. 10:00 mitt i byn, och dans på lövad utedansbana vid bygdegården på kvällen.

Det kom mycket folk till loppmarknaden, kommersen var god och idrottsföreningen var nöjd, vädret var bra och det blev en bra slant till kassan.

Innan dansen som började kl 21:00 var det c:a. 100 personer som tog del av den goda Grillbuffen som cateringfirman ”Systrarnas mat” från Broby hade framdukat i Bygdegården, maten serverades kl. 18:00.

Det var drygt hälften av dessa som förbokat och köpt den kombinerade mat och dansbiljetten. Det var en mycket vacker och ljummen kväll så arrangörerna hade inte behövt resa några tält detta år. Istället hade de dukat upp runt dansbanan där gästerna kunde äta sin mat innan dansen tog sin början. De som inte ville äta köpte endast entrébiljett.


Dansbanan vid Bygdegården i Verum

Det är något nostalgiskt och trevligt att komma till en sådan här vacker plats med lövad utedansbana, bra orkester,( i år ”Canyon” från Åhus), skjutbana för både tävlings och prova på skytte, ål och varutombolor, chockladhjul, korv och kaffeservering, trevlig personal, platsen ligger vackert i naturen. Ja i stort sett allt som man kan önska sig för en trevlig kväll.


Kommers vid tombolastånden


Sofia Larsson, vinnaren av skjuttävlingen, har tagit emot förstapriset av ordföranden Ingvar Larsson


Samkväm vid några av fikaborden

Uppskattar att det var mellan 150 – 175 personer denna kväll, glädjande var flera yngre och barnfamiljer. Detta var vanligt när de startade upp dessa danskvällar i början av 1970-talet. Då var det ofta mellan 250 – 300 personer dessa kvällar och fullt på dansgolvet. Vi hoppas att det är en trend åt detta hållet igen, efter en liten svacka med mindre besökare.


Bild tagen från skjutbanan med tombolastånden i blickfånget


Några av de dukade matborden runt den lövinklädda dansbanan med skjutbanan i bakgrunden

Det arrangeras sommardans två gånger om året i Bygdelagets regi, en i början av sommaren, och denna sista tillsammans med Verums Goif är i början av augusti.

Det ordnas skjuttävling dessa kvällar och denna kväll vanns tävlingen av Sofia Larsson 45 poäng, som besegrade Björn Holmberg i särskjutning eftersom han också sköt 45 poäng. 3:a blev Sofias pappa Sven Larsson 43 poäng.


Stilstudie av en av skyttarna, under överinseende av Anders Paulsson, en av skjutledarna

Ni som tycker om att dansa eller bara lyssna på vacker dansmusik (som jag) kan jag varmt rekommendera att göra ett besök på denna vackra och trevliga plats. Bygdelaget som även har ett fint valborgsfirande med majbål, vårtal, körsång och vackert fyrverkeri lägger ner mycket arbete på att hålla dessa traditioner vid liv, detta är något som uppskattas mycket.

I övrigt under året finns Bygdegården för uthyrning, där finns det mesta i material för att kunna arrangera en trevlig fest. För mer information ni som är intresserade, kontakta Britt eller Stig Hermansson Horsaskog Verum, de har hand om uthyrningen.