PRO Vittsjö har startat upp för hösten

Skriv ut

VITTSJÖ. Fredagen den 10 augusti så var det åter dags att träffas för en stunds underhållning i PRO regi.

Ordförande Sivard Strand hälsade alla de drygt 45 pensionärerna åter välkomna till sensommarens första pensionärsmöte. Platsen var på Sjöstugans sommarcafe i Vittsjö ute på altanen där plats finns för många och under tak om det skulle behövas. Men solen var framme även denna eftermiddag och skönt va de ju.

Sivard informerade lite om vad som är inplanerat, först är det bussutfärd den 15 augusti en tur ut mellan ås och sjöar. Han berättade också om en föreläsning som kommer, handlar om ”det friska åldrandet” en temadag i Hässleholm den 23. IT, -kommer att starta upp igen: tid jämna tisdagar mellan 1300-1500. En inbjudan till pensionärerna i Vittsjö PRO har inkommit från SPF i Verum angående en höstfest den 11/9, intresseanmälan måste göras. Förfrågan om gåsmiddag skall göras längre fram i höst på restaurang skolan i Hässleholm. Läsecirklar är på gång det är bara att anmäla sig, två grupper blir det. Slut på punkterna för idag och nu e de fika med sillamacka eller en våffla, ni får välja själv.

För vissa är valet lätt, jag beställer en våffla med hjortronsylt o kaffe därtill, många våfflor blir det och väntan blir för några lite längre men till allas förvåning blir det lite extra för samtliga när alla har fått. Lite lotter såldes det naturligtvis också, vinsterna är små men de är många. En ny medlem kom med idag, att värva nya medlemmar stärker föreningen och alla skall känna sig varmt välkomna.

Nu när samtliga är klara med fikan då kan underhållningen börja. Spelemannen Hasse tar fram sitt dragspel och Babs delar ut sånghäftena för nu ska de bli allsång. O alla kan va med och sjunga de flesta sångerna är kända melodier. Babs tar ton och leder det hela med van hand, börjar med ”Man skall leva för varandra” försätter sen med ”Kalle Svensson, I natt ja drömde och flera andra vackra visor av Evert Taube, några låtar till och sen avslutas sångstunden med ”sista visan” skriven av Olle Adolphson. En varm applåd fick samtliga skönsjungande PRO medlemmar, men också en till Hasse på dragspel o Babs för deras taktfasta spelande och sång. Nästa månadsmöte blir den 21 september, välkomna då.