SPF Verum augusti- möte på Sjöstugan i Vittsjö

VITTSJÖ. Så var det tid igen för en återsamling efter sommaruppehållet. Idel glada SPF pensionärer kommer uppför trappan till Sjöstugans kafé för att få lite social samvaro med andra pensionärer.

Under tiden som pensionärerna anländer så passar styrelsen på att ha ett litet möte enskilt. Sånghäften lämnas ut vid varje bord för det ska bli allsång längre fram. Vilken tur vi hade med vädret, det började regna först när alla hade fått sittplats under tak på ute verandan. En härlig känsla att sitta där inunder o lyssna på regnet som öser ner tillsammans med lite muller i skogskanten där borta över sjön. 
Visst är det en vacker utsikt, de kanske man glömmer hemmablind kallas det oftast för.

Ordförande Håkan Håkansson hälsar alla hjärtligt välkomna till den här pensionärsträffen och lämnar över ordet till Kjell-Uno Ögren som ger information om kommande föreläsning som skall hållas i kommunhuset Hässleholm, där professor Susanne Ivarsson skall berätta om ” Det friska åldrandet”. SPF bjuder på kaffe o fika då. Han påminde också om den enkät som kommunen sänt ut till samtliga pensionärer tidigare i vår. Han hoppas att många svarar på denna underökning och skickar åter med svarsbrevet, det är gratis. Men nu kommer fikan som idag består av räkmackor eller våffla med kaffe eller både ock. Smakade jättebra och raska flickor serverade som sjutton och gott va det.

När det var dags för ”mertåren” så kom allsångshäftena fram och med SPF körens glada tongivande, så sjöngs det i kapp.

Många härliga igenkända sånger, ibland var vi före o ibland efter men alla sjöng för glatta livet. Sången och tonerna leddes av Kurt Nilsson som spelade på klaver av nåt slag. De drygt 45 pensionärerna verkade att trivas i varandras sällskap. Ordförande Håkan tackade för den glada sången och påminde oss andra om ”boulen på torsdag men också om den inbjudan” som kommit från Glimåkra föreningen, anmälan göres, också till höstfesten. Han avslutar med att säga hjärtligt tack för idag och välkomna till nästa möte. Vi avslutar SPF pensionärsmötet med att sjunga ”Du gamla du fria”

En liten blänkare bara till nästa gång: till samtliga som har svårt för att ta sig till fots uppför alla trappor till sjöstugan. Det finns en bilväg för de som har ett funktions handikapp. Kör upp emellan ”El olles gamla affär” och ”gamla Pelar condis” så kommer man ända fram till uteserveringen.

Har haft en härlig eftermiddag med andra glada pensionärer som bjöd på sig själva, skönt.

 

Top