104 auktionen i Hultatorp gav 16 000 kronor

Skriv ut

HULTATORP. Föreningslivet och idealiteten lever kvar i västra delen av Vittsjö socken. Det besannades då Hultatorp syförening höll den 104 syföreningsauktionen i fredags. I den gamla skolsalen samlades intresserade och äldre skolelever i den gamla skolan som uppfördes 1908. Under de 111 åren har det varit aktiviteternas skolhus. Numera är det Erna Olsson som är värdinna.


Några av de 40 besökarna vid syföreningsauktionen.

Gästande aktör var Lennart Arvidsson, Örkelljunga. Han var både ordets förkunnare samt klubbhållare vid auktionen. Kvällens samling inleddes med andakt över de många bergen i bibelns värld. Andakten inramades av psalmsång Därefter började avdelning 2 med kvällsfika. Samtidigt började försäljningen av lotter. Vid ett av lotterierna fanns det faktiskt 40 vinster!

Avdelning 3 inleddes då auktionen tog sin början med hög klubbförning av Lennart Arvidsson. Jordens frukter bestående av potatis var första utbudet. Numera är utbudet av textila handarbeten minimal till skillnad från auktioner längre tillbaka i tiden. I denna tidens försäljningar är det främst mat- och nyttoalster som kommer i ropet.


Vad kan det bli för pris med honungsburken i höjden.

Ett antal stenugnsbakade brödkakor var intressanta i budgivningen. Det textila utbudet höll sig på tämligen normal nivå! Saft och olika sorters marmelad till det dagliga intaget gav hyggliga priser. Uppskattad hantlangare med framtagning av objekt var Britta Svensson som även gav symboliska kommentarer till varan.


Britta Svensson höjer flaggan med ”Har den äran”.

Sådana samlingar på landsbygden är även sammankomst för social gemenskap. Sen skolan uppfördes har det varit åtskilliga samlingar i den gamla skolan. Under åren 1934- 1958 var skolan vallokal vid flera val. Söndagsskola började där 1908 och juniorförening bildades senare.


Lilla Edit Olsson var flitig som varubud vid auktionen.

Totala intäkterna från denna 104 syföreningsauktion uppgick till 16 000 kronor. Dessa medel kommer att sändas vidare till olika missionsändamål.