LRF bjöd medlemmar till bowling

VITTSJÖ. LRF i Vittsjö bjöd sina medlemmar ”kulrullning”! Det var kulor med tre hål som rullades på bana i Markaryd. 29 medlemmar jämte ”hejarklack” deltog i turneringen. Några tävlande har mer eller mindre erfarenhet från tidigare deltagande. Novisen Tommy Johansson från Hårsjö klådde alla sina medspelare.

Detta är min stil för framtida tävlingar. 

LRF har inte särdeles stort innehåll i kassakistan men tillräckligt för att komma medlemmarna till godo. Detta var fjärde året som denna turnering arrangerades med Jerry Olsson som lagkapten. Genom samåkning var det miljötänkande redan från samlingen. Ett problem uppstod redan före första start. Det gällde att finna rätt storlek på speciella sportskorna.

Detta är min stil med blicken i fjärran.

Snart hade spelet startat och kloten siktades in mot de utmanande käglorna. En och annan lyckades med fullträff och hejarklacken gav sitt bifall. Andra hade problem med ”vindkantring” och klotet tog snabbspåret till källaren. Stämningen var på toppen hos alla oavsett resultat.

Det gäller att välja färg och handgrepp.

Bäst i laget blev Tommy Johansson som lyckades puffa ner 211 vita markeringar. Strax intill kom Jacob Gustavsson med 207 träff och på tredje plats kom Ola Olsson med 178 träffar. Sen var det fallande resultat till tvåsiffriga markeringar! Emelie Bengtsson med 157 fallna käglor var den kvinna som hade flest träffar på banan.

Hur lyckas medtävlarna?

Från bowlinghallen var det endast ett antal trappsteg till restaurang Ekeliden. Där återbördades ett antal kalorier som spelats bort i hallen. Sen blev det kaffe samt smaklig kaloririk efterrätt. LRF har visat generositet mot sina medlemmar. Sannolikt blir det en ny turnering under kommande år?

Top