Syföreningsauktion i Verum

VERUM. Drygt 50 år har gått sen jag var på en syföreningsauktion sist men i fredagskväll så var det dags ”igen”, närmare bestämt i Verums församlingshem. Det var många som kommit och det var både varmt och trångt bitvis men det fanns plats för alla runt de blomsterprydda dukade borden.

Prästen Stefan Dahlström hälsade alla varmt välkomna till detta arrangemang och läste en bön.

Där efter blev det tid för Verumskören att framföra några sånger som hör till julen, ”Ett litet ljus i varje hus”, Räck mig din hand och ”När ljusen skall tändas ”. Även om sångkören var mindre till antalet än vanligt så sjunger dom med glädje och med Curre Kantor Nilsson vid pianot. Men åter till prästen som läste en bit av texten som hör till domsöndagens predikan, handlar om tiden nu, elden, värme, gemenskap med att hålla lågan/elden brinnande. Varvades med Verumskörens vackra sång, där bland annat en nyskriven text till en känd psalm som ”Babs Falk”  gjort en ny text till och som lästes upp av Stefan. Först därefter så sjöngs den, måste bara hålla med orden passade bra till. En varm applåd för fin sång, Kurt passade på att göra lite reklam för julens sånger den tredje advent, får en applåd till.

Innan auktionen kan börja blir det kaffe med hembakta frallebullar och en underbart god nötrulltårta serveras till väntande auktionsköpare.

Undrar lite smått för mig själv hur många decibel är i omlopp i lokalen. O tur har jag som fått trevliga bordsgrannar som kan prata om allt och ingenting. Inga-Maj Ottosson tog till orda och berättade om en pengagåva som de i föreningen hade fått, delas mellan två olika arrangemang, stort tack till givaren.

Men nu så börjar auktionen och den som håller i klubban ikväll är Ingvar Larsson, med två hjälpare vid sin sida och två skrivare bakom bordet.

Många gåvor är skänkta, allt är välkommet men det som jag saknade var handarbetet, men det fanns hemvävda löpare och en helt fantastisk röd julduk som gick under klubban, löparen blev priset 450:kr ock duken fick ett pris på 350: kr, båda för en billig peng, det är ju hemvävt. Dörr kransar från 325: -350:, ägg till julbaket såldes för från 70: facket. Stickade vantar i klurigt mönster vackra var dom, hemma stickade förstås från 100; stöpta ljus från 50: och uppåt. Hälsobröd pris från 110-120: Nu blir det ett avbrott i Bregott fabriken som byter klubbförare från Ingvar till Stefan.

Auktionen fortsätter och fler hugade spekulanter trissar varandra om just de sakerna som dom tänkt att köpa och då gäller det att vara med på ropen.

Så vi fortsätter vår auktionskväll med hembakt stenugnsbakat bröd gick under klubban för 160:-170: en vackert stickad schal i tunt garn 250: Böcker som är skrivna av Gunhild Selin  såldes för allt från 100: - 200:, småkakor, trattkantareller, saffranskakor, päronkaka, kryddor, kaffe, ostkakor och mycket, mycket annat bytte ägare under kvällens timmar. Bordens vackra blomster gick också under klubban denna kväll. Den mest dyrbara köpet blev en toscatårta som inbringade 700: 

Stefan Dahlström tackar alla som är här ikväll för deras bidrag, för en bra sammankomst och nu sjunger vi tillsammans psalmen ”Bred dina vida vingar” med Kurt vid pianot. Stefan avslutar kvällen med att läsa Herrens välsignelse.

Tack till alla de som hjälpt till att genomföra denna kväll så säger Ingrid Lindberg och överlämnar en ros till de som medverkat. Hoppas att kvällen inbringade ett antal tusentals kronor som kommer till nytta nån annanstans. 

 

Top