SPF:s julfest en verklig fullträff.

Skriv ut

Vittsjö. Ordförande Kerstin Thånell hälsade oss välkomna till årets julbord. Och vilket julbord.

Sill, lax, Janssons frestelse, brunkål, fårfiol var en del av godsakerna som fanns på bordet. Det hela lagat av SPF:s styrelses medlemmar. Maten avnjöts med trevlig stämning kring de små borden som var dukade med ljus och granrisbuketter.

När faten var tömda följde underhållning på högsta nivå. Stående ovationer för Marieanne och Per Radby med Mats Lunnergård som ackompanjatör.

Marieanne och Per är operasångare och med röster som gör att det går kalla kårar av välbehag längs ryggraden. Paradnummer som Marias Vaggsång- Jul Jul strålande jul- Lucia sången- Jerusalem och kronan på verket Adams Julsång. Detta varvat med att Anne-Marie Ström deklamerade dikter med en inlevelse så man har en bild av det hela -------- var magiskt. Ibland händer det att en bit av himmelriket kommer ner till jorden så var det med denna sång och diktläsning.

Efteråt bjöds det på Ris a la Malta och kaffe. Dragning av lotteri med många vinster stod också på programmet. Som avslutning på denna lyckade julfest läste Anne-Marie “Tomten av Viktor Rydberg” . Alla verser utantill. Tack för en väl genomförd julfest och en god start på julen. Text: Anita Tidblad Foto: Anne-Marie Ström