Julmys på Träffpunkt Linden

VITTSJÖ. Nästan femtio personer är samlade på ”Träffpunkt Linden” denna torsdagseftermiddag för en stunds gemenskap inför julen. Ett trevligt arrangemang och som jag tror passar många och de syns verkligen här idag, och man blir välkomnad av tomten själv samt att man blir bjuden på glögg och pepparkaka, inte illa alls. 

(Foto RosMarie Welin)

Tomten passade också på att visa upp en stor och fin julkorg med en massa godsaker i, julkorv, dricka, sill, godis, mm. Julkorgen var skänkt av Furulidens värdshus i Vittsjö.

Andra små tomtar fanns på borden som bordsdekoration mysiga små stickade tomtar de prydde verkligen bordet med elegans. Roligt med lite annorlunda pyssel.

Under tiden som vi väntar på de första smårätterna som brukade va sill i olika inläggningar så lyssnar vi på de mest spelade julmelodierna. Lika härliga fastän man har hört dom tonerna ett antal gånger.

Vid det bord där jag satt var pratet i full gång och det handlade om sommarens vackra blomsterprakt, våra trädgårdar var i full blom de var alla överens om, skönt när man kan samtala med alla fastän man inte känner dom så väl. Så visst funkar ”Träffpunkt Linden” som den en gång var tänkt att göra.

Förrätten som var olika sillinläggningar smakade bra och den manlige servitrisen (Jan Tidblad) samlade ihop de använda tallrikarna med elegant handarbete.

Julmusten smakar bra till sill men också till småvarmt tillsammans med smör och bröd. Sorlet är ju en räknesticka på trivsel som sprider värme, kul.

Kaffe på maten med en ”himmabakt” mandelmussla fylld med grädde och sylt, de e mumma det. Anna-Lena bjuder alla på choklad som passar utmärkt till kaffet, gott. Ann-Mari läser några dikter, hon börjar med ”En helt liten tomte” och ”Luciadikt” för att till sist läsa ”Tomten” av Viktor Rydberg helt utantill, jag kan bara säga helt otroligt, de e många verser de, varm applåd får hon.

Jan kallar in kökets duktiga tjejer och säger tusen tack för ett gediget arbete idag men även under hela året, vi ger dom en rungande applåd för deras insats. Dom gör ett fantastiskt arbete och utan dessa blir det ingen god jultallrik. Han tackade även de dragspelsspelande små mysgubbarna för deras härliga underhållande musik med en liten paket som tack. Och dragning på julkorgen som var skänkt av Furulidens Värdshus blev det och den lycklige vinnaren blev glad för den ”korgen”.

Jan påminde också om det planerade julbordet på julaftonens eftermiddag ("Jul i gemenskap") som går av stapeln 24 december mellan klockan 12 och 14. (klicka)

Vi ses på ”Träffpunkten Linden nästa år vecka 2 den 8 januari. God Jul och ett gott nytt år önskade han alla.

Vi ses, tack.

 

Top