”Tomtefri” jul hos PRO i Vittsjö

VITTSJÖ. Vittsjö PRO pensionärerna har idag fredagen den 14 december sitt sista möte för året och platsen är som vanligt församlingshemmet i Vittsjö.

(Foto Lars Klinthäll)

Ordförande Sivard Strand hälsar alla hjärtligt välkomna till denna eftermiddag och han passar också på att hälsa en ny medlem (Kjell Karlsson) extra välkommen och vi ger honom en varm applåd. Han säger att det är lika roligt var gång som vi i föreningen blir fler, det får vi jobba för. Han berättar vidare att det är Gunnel Jönsson som har gjort julmaten och han hoppas att maten ska smaka bra. Så varsågoda o börja.

Borden är vackert dekorerade av små grankvistar som är hopsatta med en svampklämma snyggt och fiffigt gjort, ett tack till vacker dukning och till alla de som arbetat för att denna eftermiddag skall avnjutas i skön julstämning. För visst är det en fröjd o sätta sig ner vid ett bord som är vackert dukat. Jag säger tack till alla dessa små tomtenissar som arbetar i det tysta varje gång PRO Vittsjö har sina möte.

Eftersom vi är uppåt ett sextiotal så får vi vänta på varandra, de gör inget vi har all tid i världen. Kan ju passa på att prata lite med bordsgrannen om allt möjligt, ett tillfälle att skapa nya kontakter kan ju inte bli mer än rätt. Ett trevligt bemötande för de nya medlemmar så att de stannar kvar i föreningen. Det är väl nåt som vi alla kan tänka på, vi har inte några bokade platser inte i den här lokalen i alla fall och inte nån annanstans heller.

Men nu så ska vi smaka maten och faten är fyllda med allehanda smått och gott i sillens och äggets värld, visst ögat äter och magen träter. Men man prövar några sorter och visst de e gott. Måste ha lite plats även för den varma julmaten efter sylta och lax. MM, underbart så kan jag säga med rent samvete och mina bordsgrannar håller med och prisar årets Jansson till skyarna. Men nu åker tallrikarna ut och vi får pusta ut lite innan dagens ljusdrottning skrider in med sitt följe.

Dagens lucia Erika Fasth och lill lucian Felicia Johannesson med sina tärnor och stjärngossar sjunger de välkända och magiska julsångerna som är förknippad med lucia och de gör det bra. Därefter blir det som vanligt lite extra sång och pianospel av Sam och Mats med vacker sång och medryckande pianospel, snyggt. Stort tack får alla små och stora för detta underhållande program och en lång applåd de e dom värda allihopa.

Men nu väntar vi på julegröten och under tiden blir det lottdragning av alla dessa skänkta gåvor men också utlottning av årets julbock som är skänkt av Jan Svensson på Månsatorp och den glada vinnaren i år blev Kerstin Nilsson.

Dagens möte börjar komma till sista punkten och ordföranden Sivard tackar samtliga för ett gott arbete under året som gått och önskar alla en God Jul o Ett Gott Nytt År.

 

Top