Vintriga promenader i årstidernas alla väderlekar

BJÄRNUM. I år var det hela 40 år sedan vinterpromenaden arrangerades för första gången med Bjärnum City som utgångspunkt. Syftet är samma nu som då: att lättare få en anledning till att komma ut en av de månader på året där vintern är som kallast. Dessutom sätter bilderna Bjärnumsborna på prov, hur väl känner vi egentligen till vår egen by? Känner vi igen varenda liten gränd från vilken vinkel som helst?

En kontroll lockar på sina ”vinterpromenerare” i vårsolen.

Första helgen avverkades den 2-3 februari med snön glittrandes på marken och den kyliga vintervinden som rensade luften. Därefter följde ett snabbt väderomslag för att andra helgen bestå av ett mer eller mindre konstant regnrusk. Dock vänder vinden lika snabbt igen och den tredje helgen väntar framför oss med en stor lovande sol i prognosen. Efter denna väderstatistik är det bäst att inte ens försöka gissa hur den fjärde och sista helgen kommer se ut i februari månad.

Smakprov inför tredje helgens ”mitt-bilds-kontroll” i ett soligt men blåsigt vårväder.

Ytterligare ett smakprov inför sista helgens mitt-bilds-kontroll på vinterpromenaden.

”Intresset är stort! Vi har tryckt fler vinterpromenader efterhand i år jämfört med vad vi brukar” utbrast vinterpromenad- ansvarige som svar på frågan om det finns många vinterpromenerare i byn i år. Självklart mycket roligt tycker vi i OK Torfinn!

 Årets ”40-års-jubileumsvinterpromenadskit”.

Precis som tidigare år består varje helg av en Bjärnums- sponsor. Dessa sponsorer bistår inte bara med ett facit på rutan under sin respektive helg, utan de lottar även ut nio presentkort vardera till flitiga promenerare som har tagit alla fem kontroller under just den sponsorns promenadhelg. Varje helgs promenadrunda kan avnjutas var för sig och ger en vinstchans, en behöver alltså inte promenera varje helg för att ha chans att vinna. Vinnarna presenteras sedan under kommande vecka hos den aktuella sponsorn. Kontrollerna hänger ute, redo att stämplas mellan klockan nio och arton varje helgdag och efter att ha stämplat alla kontroller ska svarskortet läggas i den snyggt designade brevlådan som står innanför dörren hos Olof Nils. Hela ”vinterpromenadskittet” går att köpa på både Olof Nils, Kjelles och på Kondis i Bjärnum för 50 kronor styck.

Välkomna ut de två sista soliga helgerna i februari!

 

 

Top