SPF SENIORERNA Bjärnum har genomfört årsmöte

Skriv ut

BJÄRNUM. Ordförande Kerstin Göransson hälsade kyrkoherde Mats Svensson, Seniorsångarna, samt 72 medlemmar välkomna till årsmötet.

Parentationen inleds med att Seniorsångarna sjöng – Hör mina ord.

Kyrkoherde Mats Svensson läste upp namnen och Ingrid Magnusson tände ljusen. En tyst minut hölls för 11 medlemmar, som avlidit under det gångna året. 
Kyrkoherde Mats Svensson läste – en bön av gudsmannen Mose, ur Psaltaren. Han talade också om hur viktigt det är att taga vara på livet. Genom att försöka leva i nuet. 

Ordförande överlämnade en bukett blommor som tack till kyrkoherden.Kerstin Göransson fortsatte med att redogöra, för vad som är på gång nu under våren och fram till och med augusti månad. Börjar med lunchträffen på Tre Hammare den 20 februari. Denna träff är uppskattad. Skönt att slippa laga middag ibland. Är en gemytlig stund tillsamman vid matbordet. Teckningslista. Inbjudna till Vårfest av Verums SPF, tisdagen den 12 mars kl.14.00. Samling vid f.d gamla taxi kl.13.30 för att samåka till Verum. Teckningslista. Snapphanebygdens Sparbank och Markaryds Sparbank anordnar en resa till Finland den 5– 8 maj. Teckningslista. Två dagsutfärder är planerade. En den 23 maj till Fredriksdals museum och Sofiero. Den andra dagsutflykten bli till Naturum och Tosteberga den 29 augusti.
Nils Göran Lindquist informerar om KPR samorganisationens årsmöte. Kom gärna med frågor till politikerna. Frågorna skall vara inkomna till omsorgsförvaltningen, sekreterare Irene Persson senast den 18 februari 2019 inför mötet den 28 februari.

Årsmötet genomfördes. Sedvanliga årsmötesförhandlingar som leddes av Erling Thelander. Sekreterare Ingrid Magnusson. Justerare tillika rösträknare 2 st. Lars-Erik Josefsson, Ralf Nilsson. Varje medlem som var närvarande på årsmötet fick en utskriven redogörelse för året 2018.

Nu smakar det bra med gott kaffe och god fastlagsbulle. Därefter blev det dragning på lotteri-ringarna.

Medlemmar som nu slutar sina uppdrag i föreningen, avtackades med varsin ros.

Seniorsångarna sjunger ett flertal gamla kända sånger och avslutar med –Sången till byn.


Ordförande Kerstin Göransson överlämnar till var och en ett kuvert med en Trisslott. Hon tackar för alla trevliga sånger vi fått lyssna på och önskar dem välkomna tillbaka. Tackar också samtliga medlemmar för trevlig eftermiddag. Sjunger gemensamt – Nu går sista visan.

Nästa månadsmöte den 13 mars. Underhållning av Familjen Wrambjers.