Utflykt med Vittsjö PRO

Skriv ut

VITTSJÖ. Vårens dagsutflykt med PRO pensionärerna från Vittsjö genomfördes med Röke buss, chaufför var Villy Welin, reseledare och arrangör tillsammans med frun (Ros-Marie). De 30 pensionärerna var alla intresserade av att följa med på färden neråt Skåne för en dag. Första anhalten blev Eslövs leksaksmuseum där vi blev väl mottagna av Håkan o Stig Sundberg ägare till utflyktsmål 1.

Ett paradis för barn, leksaksälskare, hobbysentusiasten eller bara som samlare av diverse leksaker. Hela denhära samlingen är inhyst i en gammal industrifastighet på två plan. Varje cm är väl inplanerad för alla dessa olika leksaker. Allt från tågbanor, uppbyggda i fina montrar med el. Flygplan som hänger i taket men som också finns på marken, Barbiedockor från startutgåvan, bilar, smurffigurer, lego, stora som små bitar, uppbyggt i olika modeller, tennsoldater, fingerborgar och mycket, mycket mera, allt är en helt fantastisk värld som vi besökare går o tittar på o kanske minns tillbaka. Sist men inte minst en 450 kvadratmeter modelljärnväg att beskåda.

Mellan två resmål serverades det kaffe med en bredd fralla, smakade ljuvligt gott efter denna fantastiska resa inom leksaker.

Här i Vollsjö ligger piratens museum som också är öppet för allmänheten, blev vi varmt välkomnade av en väl talande guide som berättade för oss om just Fritjof Nilsson som sedemera blev piraten. Han gav oss en härlig lektion om mycket som vi inte visste. Men även om det vi kunde innan i hur det eventuellt kanske började en gång för Fritjof piraten Nilsson. Han berättade vidare om Piratensällskapet. Lämnade över info blad o mera att läsa för oss intresserade besökare. Ett väl så intressant stopp på färden. Böcker fanns att köpa för de som ville.

Åter i bussen och nu närmar vi oss dagens nästa mål och det gäller både ort men också magen, huvudmål/mat. Förr visst blir man hungrig även om vi bara åker med så nu är det dags.

Dagens middag intas hos fam Persson på gården Tolånga 17 där husfrun Ann tar emot oss. Maten väntar och hon hälsar oss välkomna fram till bords. De driver en gård med köttbutik, konferens och krog. Närbutik med färska varor med kort sträcka från uppfödning till kund. Maten den smakade så underbart gott, mm fantastiskt. O visst blev det handel, färskare varor kan det inte bli.

Tack för att ni unga vågar att satsa och tack för den fina informationen som Ann gav oss. Ett väl så trevligt inslag om hur idéer blir till verklighet.

Sista anhalten för dagen blev Vellingeblomman där man kunde handla friskt om man ville och behövde, många olika blommor fanns men också under temat påsk. Mycket varor fanns till salu, både till hushåll, i matväg, kryddor, dricka, olika bruksföremål men även till trädgård och utomhus prydnad. Eftermiddagskaffet kunde man köpa här allt från kakor, glass eller varför inte baka en våffla med sylt och grädde. Under tiden kunde vi vila eller så tog vi in extra luft. En trevlig dag med en säker bussförare vid ratten som hittade alla dessa stopp på vägen men nu vänder vi hem till Vittsjö igen, tackar reseledarna för en väl genomförd utfärd och kvällen har kommit så sakta, tack så ses vi längre fram.