”Polisens Dag” infaller idag!

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Polisförbundet har instiftat ”Polisens Dag” för att uppmärksamma det viktiga arbete Sveriges Poliser gör varje dag för människors trygghet. ”Polisens Dag” är alltid den sista torsdagen i augusti varje år.

På Polisens hemsida skriver man: ”Genom Polisens Dag vill vi visa vilken betydelse en bra polis har för hela samhällets trygghet. Våra medlemmar genomför tusentals små och stora insatser varje dag som är av stor betydelse för såväl enskilda individer som samhället i stort….” 

Egentligen borde kanske årets samtliga dagar vara ”Polisens Dag” men den 29 augusti firas lite extra. I år besöker medlemmar från polisen 33 platser i landet för samtal och fika. På vissa ställen kommer Polisförbundet att ställa upp bord i polishusen och bjuda på fika, på andra ställen kallar man till möten för att sprida kunskap.

Det påtagliga vi noterar idag är det alltmer ökande våldet i samhället. Vi skall vara tacksamma att dessa män o kvinnor, poliser, oavbrutet försöker hålla ordning för vår skull, din o min. Klaga inte på polisen, de är naturligtvis underbemannade, det förstår alla. Detta är naturligtvis ytterst vårt eget fel och kommer nu som en frukt av hur vi röstade vid senaste riksdagsvalet.

Ge gärna ett extra trevligt bemötande till dessa samhällets oförtröttliga ordningsmän, -våra fantastiska poliser, just idag!

Det är inte bara Polisen som har ansvar i samhället, även du o jag har naturligtvis ett stort ansvar.
Jag menar att vi bör fundera över vad ordet ”Civilkurage” innebär. Att reagera då fel begås är för mig helt naturlig. (Därför har jag under drygt 20 år ställt upp som chaufför för föreningen Trygg i Vittsjö.)

Att reagera då våra unga eller för den skull invandrare ibland gör fel behöver inte vara så himla märkvärdigt. Ofta har jag vid samtal noterat att det mesta handlar om missförstånd som direkt rättats till och vi har alltid skilts åt som vänner.
Jag har som bonus i regel funnit en ny vän som respekterar mig, inte minst för att jag ”står upp” för vad som är rätt o fel i vårt samhälle.

Genom att du o jag visar civilkurage hjälper vi polisen att undvika att besöka ”onödigheter” men samtidigt naturligtvis oss själv och dessutom våra medmänniskor. Prata är viktigt och löser ofta de flesta ”problem”.

Att kontakta polis då vi ser svåra överträdelser torde naturligtvis vara självklart.

 

Top