SPF i Verum firar 50 år

VERUM. Fest i Verums bygdegård i SPF regi bara så där en vanlig tisdagseftermiddag, kan de bli bättre?

Denna varma och härliga tisdag eftermiddag kom jag att tillbringa inomhus tillsammans med många andra festklädda SPF pensionärer, plats bygdegården i Verum. Som firar Verums SPF förenings första femtio år sen starten 1969 närmare bestämt den 23 juli. När jag läser de sammanställda dokumenten, (lånat papper att läsa) vad som har förekommit i föreningen genom alla tider så blir ja rejält impad. Alla dessa människor som har gnetat på för att stärka sammanhållningen i en liten by. Och den starka samhörigheten som fortfarande känns/finns kvar är helt otroligt.

För dagens underhållning svarade ”Labans trio” som spelte upp med musik som passade perfekt, underbar härlig musik. Fantastiska låtar som bara var så där sköna att lyssna på eller att dansa till.

De vackert dukade borden med blommor o dekoration ger ju en varm inbjudan till de 95 pensionärerna som är här idag. Bland dessa inbjudna var också andra SPF föreningar som, Stoby, Glimma, Osby, Ballingslöv, Tyringe samt Bjärnum. Dessa överlämnade blommor och gåvor och önskade föreningen fortsatt trevligt arrangemang som tilltalar pensionärerna. Och alla hade något att tillföra: viktigt med föreningsliv, att träffas, samvaron med andra människor, ett väl så viktigt arbete som har sin funktion att fylla för var och en. Att höra samman med nån eller något. Gåva till cancerfonden men också till annat som kommer fler till godo.

Ordföranden hälsade alla hjärtligt välkomna och därefter så lämnade han över ordet till SPF s egen sånggrupp som tillsammans med Curt Nilsson framförde en visa om just Verum genom tiderna. Dagens toastmaster var Kjell-Uno Ögren som läste upp delar av vad som har hänt i föreningen under 50 år. Han läste mer noggrant/högt för alla och berättade lite vad som hänt de sista tio åren, spännande var det att lyssna till. Avslutades med ett äkta Göinge leve där alla deltog. Ögren passade också på att ge lite information om kommande aktiviteter, gällande samorganisationen, äldres medicin, trygghetsboende o bostäder. Ögren berättade också att två personer vid namn Brita Andersson och Lars Johansson finns med här idag och båda har uppnått en hög ålder på hela 95år o 92år. Så han ber ordföranden Håkan att komma fram för att han skall överlämna varsin blomma till dessa äldre äldre pensionärer. Håkan fortsätter att ge blommor till köksdamerna för ett bra utfört arbete, men också till de två herrar som fixar till lokalen när de skall blir fest, (Åke och Sven -Åke-Findahl). För inget görs av sig själv. Men även ett stort tack till alla som har varit engagerade för att festen skulle bli av.

Dagens festmiddag som ”systrarna mat” i Broby levererade var: kycklingdel i sås, potatisgratäng o sallad, som SPF s egna glada köksdamer serverade. Senare så serverade det också en underbart god marängtårta fint dekorerad med texten Verum 50 år och kaffe.

”Labans trio” underhöll oss med skön musik medans vi fikade gott. Pst! Naturligtvis fick även de musikaliska spelemännen blommor och maten räckte gott till dom också.

Dagens vinster är samlade på ett bord med många gåvor från pensionärerna själva men också från” Ica Bjärnum” och ”sparbanken Bjärnum”. Inga-Maj Ottosson o Agneta Kristiansson håller i lotteridragningen, här går det undan o alla vinner.

Men först, nu åker lotterna fram och vid mitt bord och även vid de andra borden är förväntan stor, blir de vinst idag? Vänta och se. Inga-Maj passar på att tacka pensionärerna för deras generösa gåvor till vinstbordet.

Till sist vill jag gärna få lov att säga, tack för en trevlig stund denhära tisdagseftermiddag, bra genomfört program o tack till de trevliga bordsgrannar jag hade. Det är så spännande och roligt att träffa nya människor och maten den var magisk god, mm. Denna pensionärsträff avslutas som sig bör med nationalsången.

 

Top