Antikrundans inspelning på Bosjökloster

BOSJÖKLOSTER. Enligt söndagens väderleksrapport skulle det åska och regna, men vi hade bestämt oss för att åka ändå! Vad då till? Jo, Antikrundans inspelning på Bosjökloster utanför Höör. Vi visste att komma tidigt betydde lång väntan i kön, men att istället komma in för värdering bland de främsta. Kön var redan lång när vi kom vid 9 tiden. Nästan alla var väl förberedda med medhavd matsäck, stolar att sitta på och paraplyer.


Här är kön vid 10-tiden

Alla väntade tålmodigt med sina medhavda ”klenoder” i stora kassar, på säckkärror eller ledande cyklar. Det fanns mycket att titta på under tiden. Antikrundans personal riggade upp tält, högtalare och bord medan deras fotografer filmade i kön. Experterna gick också runt och ville se vad vi hade med oss. Anne Lundberg förberedde inledningen till programmet genom inspelning i kön.


Nu har klockan blivit 11 och regnet har uteblivit trots mulen himmel


Detta kan vi få svar på

Klockan tolv började insläppet och så sakteliga närmade vi oss ingången.


Nu är klockan 13 och vi är nära målet!

Väl inne blev vi hänvisade till olika bord, där experterna väntade på våra föremål. Vi hade med oss ett blyinfattat fönster med religiöst motiv gjort av konstnären Jonas Fröding ( släkt med Gustaf Fröding). Han var mest känd för att göra skulpturer och Knut Knutsson kunde inte hitta något om J.Frödings glasmålningar som sålts på auktion. Så här fick vi inte veta så mycket mer än vad vi redan visste. Även experter kan gå bet på en del!

Kanske var trycket på värderarna lite för stort och en viss trötthet och ointresse kunde märkas på dem under denna näst sista inspelning.


Vårt objekt!

Klockan 14 var allt över för vår del, men kön ringlade sig fortfarande lång runt både Bosjökloster och dess kyrka. Undrar om den siste kom in före klockan 18.00?

Top