Äldsta gravplatsen i Farstorp är från 1888

Farstorp. Första kyrkogårdsvandringen hölls i lördags efter ”förfärligt” många års uppehåll. Det var gravplatser närmast väster om kyrkan som var aktuella vid dagens vandring. Sakkunniga uppslagsverket Lennart Nilsson, Sparrarp informerade vid varje gravplats. Tämligen många kommentarer fälldes som tillägg av informationen.


Lennart Nilsson informerar några av besökarna.

Drygt 50 personer visade sitt intresse för gravplatserna. Några av besökarna kom miltals ifrån då deras anhöriga finns på kyrkogården. Där fanns både äldre och yngre daterade gravstenar på dagens aktuella område. Utöver kommentarer till informationen fanns även frågor och synpunkter på kyrkogårdens utformning. Det gällde ifyllnad av skrift på gravsten och det gällde singel på platserna! Smågruppers interna samspråk var tidvis irriterande!


Lars Lindberg och Staffan Andersson var två av de 50 besökarna.

Staffan Andersson var ganska flitig kommunikatör vid flera platser. Flera andra hade även kommentarer och för att med säkerhet identifiera de bortgångna användes ”tillnamn”. Lennart hade god kunskap om gravsatta personer. - Han hade en bror där som var gift med – barnen bodde där och där med familjer osv. Förhoppningsvis skedde anteckningar om den information som lämnades. Det är inte säkert kommande informatör kan lika mycket och då är gjorda? anteckningar värdefulla. Efter drygt en timma avslutades informationen och Lennart tackades med applåd för sin insats. Ingen information lämnades när nästa ”vandring” blir.


Lennart Nilsson visar den äldsta gravplatsen med järnkors. Där begravdes en 3 årig flicka om omkom gnom olyckshändelse.

Sen var det kaffesamkväm i församlingshemmet där påfyllnad på kakfaten fick ske liksom påfyllnad av ädeldrycken!

Top