V – M Boulen 2019

Skriv ut

VERUM. Gösta Nilsson Norreskog vann V-M Boulen i år.

Gösta Nilsson vinnaren av årets Verumsmästerskap i Boule.

Vi var 13 st. som anmält oss till årets upplaga av V-M Boulen (Verumsmästerskapet) lördagen den 7 september, men tråkigt nog så tvingade en dålig rygg mig från spel, så jag fick ta tillbaka min anmälan och enbart ägna mig åt tävlingsledarrollen denna dag.

De 12 deltagarna var indelta i 4 pooler där alla mötte alla och de 2 bästa från varje pool gick vidare till slutspel. Vädret var strålande när tävlingen började kl. 09:00 och det bjöds på flera jämna och spännande matcher, innan de 8 kvartsfinalisterna var klara.

Innan slutspelet började var det en kortare rast för intagande av medhavd egen fika.

När finalen var färdigspelad sa Ebbe Persson Hörlinge – ”Släkten är värst” – Detta efter att han förlorat finalen mot sin svåger Gösta Nilsson Norreskog med 13 – 8.

Ebbe vann lottningen och förbereder första kastet i finalen.

De båda finalisterna Ebbe Persson, Gösta Nilsson efter vinstutdelning.

De 4 pristagarna Jan Jönsson, Ebbe Persson, Gösta Nilsson, Sven-Åke Findahl

Gösta får genom segern sitt namn förevigat på märkesskölden med mästarna som vunnit V-M, denna sköld hänger i Verums skola.

Bild av märkessköld med tidigare vinnare 

Fritidsgruppens första V-M spelades 2007, den historiske segraren var Carl Persson, son till Ebbe Persson som förlorade årets final

Resultat: Kvartsfinaler:

Gunnel Persson – Sven-Åke Findahl 8 – 13
Gösta Nilsson – Börje Magnusson 13 – 12
Ebbe Persson – Maryanne Jönsson 13 – 11
Jan Jönsson – Gert Hallqvist 13 – 5

Semifinaler:
Sven-Åke Findahl – Gösta Nilsson 3 – 13
Ebbe Persson – Jan Jönsson 13 – 5

Final:
Gösta Nilsson – Ebbe Persson 13 – 8

Det är mycket som händer i Verum under september, förra helgen var det avslutning på cykeltrimmet ”Känn din Bygd”, denna helgen V-M Boulen, nästa helg den 14 sep. är det ”Hövdingeloppet” det populära terrängloppet som Ola Johnsson arrangerar tillsammans med Verums GoIF, mer om detta går att läsa om på - hövdingeloppet.se
Helgen därpå lördagen den 21 september har Fritidsgruppen sin andra interna bouletävling ”Boulemästaren” en tävling för de trogna spelarna som är och tränar på gruppens ”Boule och Grillkvällar” på torsdagar, 5 gånger skall man deltagit under året för att få ställa upp i tävlingen.

Vem blir det som skall få sitt namn och bild på tavlan detta år, svaret får vi den 21/9