En liten oas i nordöstra skåne, väl värd att besöka

LANDÖN. Det påstås att Landön är den plats som har Skånes enda skärgård. Huruvida detta stämmer vet jag inte. Oaktat detta är Landön en mycket speciell plats. Till den enda campingen på halvön återvänder ofta gästerna. Väldigt många blir så kallade ”långliggare”. Inte ovanligt att man återkommit som campinggäst i betydligt mer än 10 år.

Ramslöken som blommar under våren ger en speciell doft för halvön

Landön ligger strax norr om Åhus och har ungefär lika långt till Sölvesborg och har som nordlig gräns Listerlandet i Blekinge.

Det är naturligtvis inte bara campingen som lockar utan säkert främst den fina miljön och dess enorma fågel och blomsterliv i området som lockar. Mängder av orkidéer pryder under våren och sommaren omgivningarna. Detta är naturligtvis ett eldorado inte mins för för den fotointresserade.

I trakterna finns allt för den intresserade fågelskådaren eller botanikern. Här finns chans att fotografera både havs och kungsörn över årstiderna. Inte att förglömma är området intressant för den. fiskeintresserade, havsöring, näbbgädda hör kanske till de mest populära.

En tidig morgon eller sen kväll på Landön är alltid värt den nästan magiska upplevelsen detta innebär.

Följ gärna med på en bildresa på den lilla halvön:

att uppleva soluppgång ....

 minimalism

 

min kompis som alltid är med...

..detaljer i morgonen..

han pratar tyska o ja svenska, men vi hade kul...

en kvällstur med båten..

solen går ner över havet o Landön.

 

 

Top