Kickoff Vittsjö Bjärnum Teaterförening

Skriv ut

VITTSJÖ. Så har då teaterföreningen startat för hösten, och det med bravur. Malmö Opera fyller 75 år och har utarbetat ett fantastiskt jubileumsprogram för 2019/20.


Jubileumssäsongen

Anita Tidblad hälsade publiken, Conny Thimander och Johan Reis välkomna.

Conny var kvällens konferencier, men också välsjungande tenor till kvällens musikaliska upplevelser, ackompanjerad av Johan Reis på piano. En suverän pianist som spelat med Rickard Söderberg på 500 konserter! Nu skulle det hinnas med 16 musikaliska produktioner på 45 minuter!

Den 22 september är den stora jubileumskonserten på Malmö Opera med vår kung och drottning som åhörare. Denna konsert kommer sedan att spelas runt om i Sverige.

Härnäst spelas ”Glada Änkan”. 1954 spelades den på Malmö Stadsteater med Ingmar Bergman som konstnärlig ledare, och nu kommer den upp på Malmö Opera.

Conny reciterade lite ur Höstsonaten och sjöng sedan om nästa uppsättning ”Skönheten och odjuret”. 

Till våren 2020 sätts ”En Midsommarnattsdröm” upp. Det blir då en operaversion av Benjamin Brittens verk om sagolika väsen och älvor. En av Englands största succéer i modern tid.

Malmö, operetternas stad bjuder även på ”Orfeus i Underjorden”,”Tosca” och en rockmusical vid namn ”Hedwig and The Angry Inch”.

 
Dessutom finns möjligheter att höra konserter; Nyårskonsert, Regnbågskonsert, Fredagskonsert, Foajékonsert, Romanskonsert med mera. Till och med en opera för bebisar i åldern från 3 till 18 månader!


Inget får hindra premiären!

Under kvällens lopp sjöng Conny Thimander flera kända nummer, men i slutet fick vi alla vara med i en allsång ” Vår bästa tid är nu”, textad för oss med jubileumstårtan i bakgrunden.


Sångtext och tårta

Visst var det en av de bästa tiderna vi fick vara med om under dessa 45 minuter. Kvällen avslutades med kaffe/the, hembakade bullar och prat.