Höstens intåg betyder kursstart

VITTSJÖ. Javisst har de blivit höst med allt vad det innebär, många är de aktiviteter som kommer igång i månaden september. Bilden som jag tagit här i ens trädgård, tycker jag är både vacker och mysig men framför allt så visar den mig och kanske andra att vi är en brokig skara som skall tillbringa några timmar, flera träffar tillsammans med högläsning och litta prat om innehållet. Det är ju de som sätter färg på vår tillvaro och kryddan i vardagen, spännande o kul.

Höstens bokträffar kommer att handla om en bok som heter” OKÄNT-OSETT-OMTYCKT” Som Fritiof Nilsson Piratens Sällskap samlat in och sammanställt med små noveller, romaner och berättelser som sällan vart eller långt tillbaka har varit publicerade historier i någon tidskrift i början på 1900 talet.

Denna utgåva blev klar att ge ut i samband med Sällskapets tjugoårs-jubileum, 2002. Kommer att bli en spännande läsning och mycket samtal om boken och dess text innehåll. Finns mycket att läsa om Piraten själv och hans författarskap genom tiderna, det finns en hemsida för de som är intresserade att få ytterligare information.

Läsecirkeln om boken ”OKÄNT-OSETT-OMTYCKT av Fritiof Nilsson Piraten är igång, finns plats för fler intresserade eftersom boken har avslutande kapitel, noveller o korta romaner. Vilket gör att man kan lätt komma in efter nån gång. Cirkeln går genom PRO s regi och är kostnadsfri.

Att tända en lampa eller två, kura ihop sig o sätta sig ner i fåtöljen ta fram en bok o börja läs, visst e de mysigt nu när hösten har gjort sitt intåg. Antingen hemma eller tillsammans med flera andra, lika spännande varje gång. Läsecirkeln uppdelas i två mindre grupper men idag på startdagen var de några som ej kunde vara med, tyvärr. Vi som var där vi fastnade på bilden, nästa gång kanske alla kan vara med.

Trevligt. Välkomna nästa måndag kl: 14.00-15.30 på ”Träffpunkt Linden” nästan mitt i byn nära och bra läge, ses.

Top