Ett och ett halvt år efter att Telia blev klar med fiber, gräver kommunen på samma platser!

VITTSJÖ. Säkert har du noterat att det grävs för fiber igen på flera gator i Vittsjö! Det är inte länge sedan man asfalterade tidigare hålor efter Telias fiberarbete. Nu gräver kommunen på samma platser!

Robin Lager skär upp asfalten

Du minns säkert att Telias fiberdragning fördröjdes kraftigt. Telia angav att problemet var att få grävtillstånd från Hässleholms kommun. Efter hot med vite beviljades Telia efter slutligen grävtillstånd. Deras kunder fick därefter snabbt sin fiber indragen och dessa har sedan drygt 1,5 år även kunnat nyttja denna.

Samtidigt som Telia grävde erbjöds kommunen lägga ut sin fiber men av någon anledning skedde inte detta, utan de i tätorten som valt att teckna avtal med kommunen fick vänta. Flera har fortfarande inte fått utlovad fiber.

Nu har kommunen anlitat TA Mark för att gräva ner sin fiber, ibland på exakt samma ställe som tidigare var uppgrävt av Telia.

Man får i eländet försöka se det komiska och kanske lite typiska. Det är säkert bra att kommunen fixar nya jobb. Men visst är sättet lite märkligt.

Top