Långdans mellan borden vid MHF:s grötfest

Skriv ut

BJÄRNUM. MHF:s husband, Ragnar Carlsson och Anders Lennartsson underhöll med årstidens sånger och visor vid MHF:s julbord i Bygdegården, Bjärnum. De redan reserverade platserna blev efter hand besuttna och salen var fylld av besökare. Den trogna stammen av besökare kom men också flera firare kom från andra orter.


Husbandet Anders och Ragnar underhöll med julvisor.

Husbandet, Ragnar och Anders med trevliga tomteluvor inledde samlingen med kända jullåtar. Snart blev det Bjällerklang och ”Sjöman på Hawaii”.Att julhelgen närmade sig gick inte att ta miste på då alla gamla julmelodier tonade fram på dragspel och gitarr med Anders som solist. Givetvis blev det också några vitsiga vitsar från spelmännen.


De unga solisterna som sjöng på grötfesten.

Bland besökarna fanns även barnen Kiara och Colin som tog sig fram till spelmännen och sjöng några julvisor. Gå och sätt dig för nu ska jag sjunga, sa Kiara till storebror! Ganska motvilligt avlägsnade sig storebroder! Helt sporadiskt började några firare att tråda långdans mellan långborden.


Firare vid långborden.

Spelmännen tog paus och bänkade sig vid långborden tillsammans med övriga. Snart förkunnades att julgröten var serverad och kön mot grötbordet blev allt längre. Utöver julegröt med saftsås blev det vörtbröd med skinka och valfritt bland två sorters senap. Desserten bestod av kaffe samt kaka och ett antal pepparkakor.


Förtroligt samtal panna mot panna.

Blomstren på festborden lottades ut och lyckligast blev nog Kiara och Colin som hade ”tur” att just deras nummer drogs. Vinsten blev var sin godispåse. Husbandet fortsatte med potpurri av Dan Andersson och den gemytliga sammankomsten avslutades med god helghälsning samt Nationalsången.