Det blev en lyckad julskyltning i Bjärnum andra advent

Skriv ut

BJÄRNUM. Det skapades riktig julstämning trots lite regn. Som tidigare år fanns gott om folk i centrum vid årets julskyltning.

Trots regn i luften hindrade detta inte Bjärnumsborna från att besöka julskyltningen i byn. Att besöka julskyltningen är en tradition i byn sedan många år tillbaka. Här träffar man gamla bekanta för att växla några ord med och tillönska varandra God Jul såhär den andra advent.

Kanske på grund av vädret var det lite färre med knallar som i år valt att ställa sig utomhus. Istället valde man Sparbankens lokal eller lokalen vid Studio 117. I dessa lokaler var det stundtals trängsel.

Som sig bör fanns ett par skolklasser på plats för att sälja bakade kakor som bidrag till kommande klassresa. Även Lions fanns på plats med sitt sedvanliga åla-lotteri. Bjärnums brandkår visade upp en av sina fina brandbilar och hoppades kanske även locka någon ny medlem till kåren. Flera av affärerna i byn och Pingstkyrkans secondhand passade på att ha öppet denna söndags-eftermiddag. När mörkret föll över centrum i Bjärnum skapades trots avsaknad av snö en viss julstämning.

Naturligtvis blev det dans kring granen även i år till toner från Tobbe och Mange. Visst hade både barnen och de vuxna roligt när de dansade till de kända julmelodierna. När dansandet var över kom självaste Jultomten med en stor säck.

Till barnens stora glädje innehöll säcken julklappar som delades ut till alla snälla barn. Inget barn blev utan ett paket och sprang som små solar till sina föräldrar med paketet i famnen.

Marina Backe och Carina Malm är inne på sitt åttonde år som arrangör av julskyltningen. Marina säger att hon är jättenöjd med uppslutningen. Naturligtvis kommer vi att fortsätta även nästa år. Varje gång kommer vi på något nytt som vi kanske skulle prova till nästa år, avslutar Marina.