Systrarna Karlsson besöker Linden

VITTSJÖ. Under en helt vanlig torsdag så här i mitten av januari hade vi på Linden besök av Marianne Dacke och Sylvi Ygesand som när dom är ute och visar sina alster går under namnet systrarna Karlsson.

Karlsson var deras flickefternamn och när dom så skulle ut och börja visa och sälja sina alster så blev Systrarna Karlsson det självklara namnvalet.

Systrarna bor i vars en ände av Osby, träffas ofta men har daglig kontakt på telefon.

Det hela började 2001 – vad skulle dom göra med alla torkade trattkantareller som blivit över sedan släkt och vänner fått ta del av skörden. Så det börjades i liten skala med att sälja dessa torkade kantareller.

Efterhand har det utökats med saft, sylt, bakverk och utöver detta tillverkar dom förkläden, tygkassar, vetekuddar, disktrasor som stickas i lin, ringblomssalva, ringblomscerat.

Systrarna har även tillverkat en speciell rullatorväska där man hänger väskan på handtagen och har den sedan mellan sig själv och själva rullatorn. Fiffigt värre.

Tygkassarna och förklädena görs av material som blivit över efter annat, inget som går till spillo. Återbruk heter det – effektivt och bra.

Efter det att Systrarna Karlsson berättat om sina alster var det dags för fika och under och efter fikat gjordes det inköp av både det ena och andra, såsom rullatorväska, tygkassar, ringblomssalva och cerat.

Deras egenstickade diskdukar i lin var det några som köpte utav. Skadar inte att testa, för vem av oss gillar den sura unkna doften som det gärna blir av wettexdukar.

Själv var jag en av dom som köpte en sådan diskduk och hoppas så klart på ett skinande resultat. Hittade även en söt tygkasse med söta nallar på, klart att jag köpte den till min kära syster som älskar nallar. Passar utmärkt att lägga dansskorna i när hon ska ut och ta sig en sväng någonstans.

Som tack för att dom kom till oss på Linden tackades systrarna med vars en bukett rosor chokladask.

 

Top