Åter seriespel i fotboll på ”Nillavallen” i år.

VERUM. Det är med glädje vi åter får se seriefotboll på ”Nillavallen” i Verum.


Stolta föräldrar till Nilla Fischer, Ronny och Åsa med Nillas tvillingbror Niclas i mitten, även frun och dottern är med på bilden. Bilden tagen då Verums GoIf firade 70 år 2017

”Nillavallen” fotbollsplanen i Verum som fått sitt namn efter en av världens bästa kvinnliga fotbollsspelare Nilla Fischer som är född och uppvuxen i Verum.

Den första av årets seriematcher planeras att spelas på planen i Verum. Att det åter blir seriefotboll på denna plan fick jag veta när Verums GoIF hade sitt årsmöte sön. den 26/1. Detta har blivit möjligt sedan Verums GoIF och Jägersborgs IF bildat ett gemensamt lag i div. 6 under namnet Jägersborgs IF/Verums GoIF. Gemensamma träningar har genomförts i Tyrehallen Tyringe, och på konstgräs i Osby. Det handlar inte om någon sammanslagning av klubbarna utan bara ett gemensamt lag.

Initiativtagare till detta har varit John Arvidsson Jägersborg. Vi är flera som känner John sedan tidigare eftersom han under sin karriär spelade både bordtennis och fotboll i Verum. Tränare för detta lag blir Hampus Dahl Osby, har tidigare tränat Jägersborg. Säsongskort 250:- kommer att säljas med en utlottning på våren och en på hösten.

I bordtennisen deltager Verum med 3 lag i seriespel, ett seniorlag i div. 6 Skåne södra, de leder för tillfället denna serie, samt 2 st. lag i Skåne Ungdom Nordöstra, där lagen för tillfället är placerade på nedre halvan av serien.


Bordtennistränarna Anders Nilsson och Joel Rosengren 

Tränare för bordtennisen är Anders Nilsson Hässleholm och Joel Rosengren som jag kommer ihåg, han var nog inte mer än 7 – 8 år när han började träna pingis då jag hade glädjen att få träna ungdomarna i bordtennis här i byn. Träningar måndagar o onsdagar: Ungdomar 12 – 16 år 17:45 – 19:00, Seniorer 19:00 – 21:00 Joel vill prova att starta en nybörjargrupp för 8 – 11 år, så ni föräldrar som har barn som ni tror kan vara intresserade kontakta Joel på telefonnummer 0734 100546 för mer info.

Årsmötet gick bra, det var omval på de flesta poster, endast på en post var ändring där en suppleant gick in i styrelsen och en ny suppleant valdes. Räkenskapen och kassabehållningen var bra.


Bild från årets loppmarknad

Loppmarknaden gav ett bra tillskott i kassan, detta tack vare alla frivilliga som arbetar ideellt med detta. Pantburksinsamlingen inbringade c:a.18:000 kr, vilket är mycket bra för en så liten förening. Sven Larsson som gör ett stort arbete i denna förening är den som sorterar och paketerar burkarna i de gröna säckarna innan leverans.


Bild på de gröna pantburkssäckarna som Sven packat, och är klara för hämtning.

Hövdingeloppet som Verums GoIF arrangerar tillsammans med initiativtagaren Ola Johnsson Malmö, med sommarstuga i Stavshult arrangerades för 6:e året och blev än en gång en stor succé med 189 st. anmälda.

 

Top