Damallsvenskans start, när.....?

VITTSJÖ. Just nu spekulerar media ”Hej vilt" i när damallsvenskan skall starta. Vittsjös Thomas Mårtensson är mycket skeptisk till förhastad start, -efter midsommar är bättre.

Maj/ juni är just nu en önsketanke som tydligen Elitfotboll Dam spekulerar våldsamt i, skriver Norra Skåne idag. 
Detta är troligen just bara en önsketanke och säkert inte speciellt förankrat i dagens krassa verklighet. Mer troligt är att delar av Sverige inom kort hamnar i karantän med därtill strikta restriktioner. 

Gatorna i Stockholm är idag nästan folktomma enligt vårt ögonvittne, -Galleriorna nästan helt tomma! Samma lär det vara i Göteborg och Malmö.

Nej detta med Maj/ juni låter för mig mer som ett typiskt ”Fort o fel- beslut” än realiserat av en omdömesgill organisation som skall ta ansvar för både spelare och publik.
I sådana lägen är det tur att vi har en myndighet som styr upp dagens verkliga problem, nämligen den pandemi vi och världen är drabbade av just nu.

Damallsvenskans lag är även i år fördelade över Götaland, Svealand som Norrland. Idag är två av dessa regioner mycket hårt drabbade av Corona-viruset. Enligt expertis är dessutom inte kulmen på pandemin nådd ännu.
Några experter förutspår en utsträckning av pandemin även bortom den kommande hösten.

Så varför ägna kraft åt meningslösa spekulationer idag, det är alltid bättre att grunda beslut i fakta.

Ge de damallsvenska klubbarna redan idag en inriktning på en eventuell start efter midsommar. Om halva augusti passeras gäller Steg 2, med andra ord Damallsvenskan 2020 ställs in!

Hur svårt kan det vara att ta vettigt beslut!

 

Top