Valborgseld i Verum??

VERUM. Ja det eldades i Verum på Valborgsmässoafton, men inte på det sätt som vi är vana att se från tidigare år. Verum som är känt för sitt fina firande med bl.a. fackeltåg, tal, körsång och ett ståtligt fyrverkeri. Av detta syntes det ingenting av i år, däremot syntes brasan när gnistorna steg mot skyn, för riset som samlats in och som låg vid åkanten behövdes eldas upp. Så strax före kl. 21 när regnet hade slutat tändes bålet, det var sammanlagt 9 st. personer inklusive markägaren som firade en egen valborg och mindes hur det varit tidigare år. Det blev en fin kväll och samtalet vid brasan på behörigt avstånd från varandra pågick en god stund.


En bild av bålet i Verum och några av Valborgsfirarna

Tyvärr så kunde inte jag själv vara närvarande eftersom jag hamnade på Hässleholms sjukhus på onsdagen med misstänkt Covid 19. Det första dygnet låg jag isolerad och personalen som kom in på rummet bar alla full skyddsutrustning. Ett dygn efter provtagning alltså torsdag eftermiddag fick jag veta att det inte var Covid 19 utan en lunginflammation orsakad av bakterier. Blev utskriven måndag eftermiddag för fortsatt behandling i hemmet.


 Bild av platsen där jag bl.a. tillbringade Valbor och 1:a maj 

Nu är försäljningen i full gång av årets cykeltrim ”Känn din Bygd” så passa på att ut och se vår vackra natur på cykel och leta efter de 36 st. kontroller som finns på de 3 rundorna, och hitta de 7 st. bilderna och bilda ordet som vi söker i ”Ord och Bildletartävlingen”, eller gå en vandring i ”Dåtid och Nutid” och finn de 26 st. kontroller som finns i byn Verum. Allt detta är möjligt om ni köper Verums Fritidsgrupps cykeltrim ”Känn din Bygd”.


 Bild av Fritidsgruppen och försäljningsplatser

 

Top