Sjöstugan lever upp till förväntningar

VITTSJÖ. Våren kom med Sjöstugan sommarcafé, eller Sjöstugan kom med våren! Båda argumenten sammanfaller. I lördags fanns både solsken och kunder som passade på att käka våfflor/ mackor och utsikten över Vittsjön ingick i priset. Arrendatorn Cecilia Sundgren är helt belåten.

Bland träden i furuskogen kan våffelfikan intas.

Visserligen var de första dagarna av öppethållande Valborgsmässoafton och framåt helt på väderlekens sida men sommaren närmar sig. Den som vill studera gamla fotografier kan göra detta i caférummet. Även där är kundplatserna sådant placerade att de uppfyller myndigheternas krav på avstånd. För hygienens vidkommande är det obligatorisk tvagning av händerna.

Handsprit tar bort eventuell smitta.

Vid kunddisken finns en behållare med handsprit då det gäller betalning med bankkort. Dessutom kan inte kunderna själva ta sin macka utan den levereras av betjäningen, allt för att inget virus skall smyga sig in.

Glass verkade mer attraktivt för dessa ungdomar.

Kunderna har det klart för sig att Sjöstugan följer de bestämmelser som är angivna. I god tid före premiäröppningen hade Cecilia kontakt med myndigheter som godkände de åtgärder som utförs. Inför varje dags öppning behandlas alla platser som kunder kan komma i beröring med.

Familjen från annan ort kommer snart att flytta till denna ort. Sjöstugan gav mer!

Traditionen med Sjöstugan sommarcafé lever vidare sen öppnade 1925. Vattenskidklubben äger fastigheten och under sommartid blir det vattenskidskola samt nationella tävlingar. Dessutom har klubben ordnat med fin badstrand.

 

Top