Äldre herrar i blå blazer en fara för svensk damfotboll

Skriv ut

VITTSJÖ. Äldre herrar i blå blazer med elegant slips från fotbollsförbundet som dessutom med stort o ofta brett leende går och tar all media i hand, är en fara för fotbollens framtid. Dessa personer vill väldigt gärna bli fotograferade, gärna tillsammans med en känd person. Signifikativt för dessa blåblazer- herrar är att de ofta är totalt inkompetenta men upplever sig märkligt nog som helt oumbärliga för fotbollens framtid, tyvärr saknar de helt insikt i de ofta synnerligen enkla sysslor de egentligen är satta att utföra.

Naturligtvis raljerar jag, men faktiskt bara en aning. Många liknande ”tokstollar” har jag flera gånger träffat i min roll som reporter/ fotograf genom åren. Tyvärr utövar idag några av dessa ofta vältaliga sådana, ”blåblazer- herrar”, påtryckning att allsvenskt fotbollsspel skall starta så fort som möjligt helt utan tanke på corona.

Helt utan tanke på vad Folkhälsomyndigheten ger för råd tror sig dessa herrar sig veta bättre. Frågan är om de även är beredda att ta det ansvar detta innebär. Svensk damfotboll idag sträcker sig från Malmö i söder till Umeå i norr. Däremellan Göteborg med just nu mycket svår smitta av corona.

Thomas Mårtensson meddelar att läget i Vittsjö-laget är mycket lugnt. Tjejerna är helt fantastiska, de verkar för stunden helt opåverkade av allt surr runt corona. Vi får tids lagom veta när serien drar igång är snacket i laget. Just nu är siktet inställt på att att bli ännu bättre än i fjol.

Under måndagens träning fanns hela laget på plats. Det syns tydligt att ivern att bli bättre finns i alla positioner.

Jag tror inte jag upplevt ett ”hungrigare” lag än årets. Samtidigt är laget i flera detaljer starkare än det lag som slutade trea i fjolårets serie.
Är det Guld som väntar……hoppas vi får ett slut på pandemin så spelet får visa.

Thomas hoppas att seriestarten kan bli i brytning juni- juli, då kan vi få en normal serie med 22 matcher. Just denna senare start pratade Thomas o jag om redan i februari.

Inga problem att matcherna kommer aningen tätare än tidigare år, snarare en fördel. Jag har ju föreslagit fler lag i serien tidigare, avslutar Thomas Mårtensson.