Prylbutiken i Verum

VERUM. På vägen hem från en motionsrunda med stavarna onsdage. den 15/7 såg jag att det stod öppet på en skylt på väggen till Björveruds gamla affär här i Verum. Detta väckte mitt intresse, att en ny verksamhet öppnar i byn är ju mycket positivt.

Kicki på trappan framför” Prylboden” ( Björveruds gamla affär )

Björveruds ”Affären mitt i byn” ägs sedan flera år tillbaka av Kicki Bobacka från Lund.

I denna gamla lanthandel, numera ” Prylboden”, har Kicki med familj försäljning av diverse allehanda ting och kuriosa. Affären är öppen mellan kl. 12:00 – 16:00 dagligen fram till den 28/7.

En bild inifrån affären med lite intressanta prylar.

I fönstret några gamla skyltar som funnits i affären under lång tid.

Kicki som har aktiviteter och åtagande även i Lund har planer på att tillbringa mer tid i Verum varvid fler öppettider kommer att finnas. Det finns även ett anslag på dörren med telefonnummer om någon vill komma i kontakt med Kicki när det är stängt. Kicki som är en glad och positiv kvinna kan säkert ordna lite fika om några vill sitta ner en stund och koppla av utanför affären. Har någon hunden med sig går det att köpa något gott till denna medan husse, (matte) kollar lite.

Har man hunden med sig finns en hundmeny om så önskas.

Vi hade en trevlig pratstund och det var roligt att åter få titta in i en av de tre lanthandelsaffärer som fanns i byn Verum när jag flyttade hit 1972.

 

 

Top