Tuff bortaförlust för Vittsjö

Vittsjö mötte Eskilstuna United i Eskilstuna idag. Tyvärr blev det ytterligare en förlust för vårt kära lag, 3-1 blev slutresultatet. Själv såg jag matchen via Aftonbladets streamingtjänst Sportbladet Play. 129 kronr kostar det att titta på en enstaka match där. Tyvärr är bildkvaliteten inte alls vad man är van att se så där får de skärpa till sig!

Vittsjö inledde matchen mycket starkt och var det helt klart starkare laget de första 25 minuterna. Ett mål lyckades de göra redan efter 6-8 minuter, tyvärr blev målet bortdömt. På sin andra chans gjorde Eskilstuna lite snöpligt ledningsmålet, Vittsjö kvitterade i den 30 minuten genom Ebba Wieder, hon assisterades av Michelle De Jongh.

I andra halvlek var det till en början ganska jämnt men i den 63 minuten gjorde Eskilstuna 2-1 och hade riktigt bra spel. I den 75 minuten var det så dags för 3-1, detta i nästan en exakt likadan situation där Vittsjö fick sitt mål i första halvleken bortdömt. Det kändes lite surt men domaren såg nog bättre än vad jag gjorde på den gryniga sändningen.

Att titta på damfotboll tycker jag är mycket trevligt, att titta på damfotboll med tomma läktare är inte alls samma upplevelse. För mig är det konstigt att den allvetande FHM (Folkhälsomyndigheten) kan tycka att det är Ok att besöka jättelika gallerior, åka tåg eller färja och nu till och med flyga, men att besöka en fotbollsarena ute i friska luften, det går inte för sig?! Det är konstigt att de, FHM, inte tycker att vi kan hålla avstånd på en fotbollsaren men på ICA går det bra med 1,5 meter, om det nu hålls. Där finns det inte heller begränsningar om antalet besökare som annars är strikta 50 personer.

På GEKÅS tar de in max 3500 personer just nu, varför kan inte åtminstone 3-500 få titta på fotboll i verkligheten, vi kan nog hålla våra avstånd och försiktighetsåtgärdet ändå. Ja, det blev mer om annat än själva matchen men utan publik och med dålig/undermålig sändningskvalitet så var det inte roligt att se på. Om Vittsjö vunnit hade det naturligtvis varit mycket trevligare! Lycka till med nästa match tjejer och naturligtvis även alla runt er!