Här behövs verkligen nya tag…

VERUM, HÖRLINGE. Mycket i våra nära naturområden där många personer vistas dagligen i är i stort behov av renovering.

Innan olyckan är framme kunde det vara på sin plats att de ansvariga för till exempel i Hörlinge, det är inte bara utkikstornet på Hörlinge ängar behövs ses över utan även bräder och staket till platsen där många vill studera fågellivet.

Golvbrädorna är i stort behov att bytas ut, materialet kan ju inte vara för evigt. Det utstår ju sol, regn och blåst hela året runt. Platsen som sådan är ju helt fantastiskt och där har man möjlighet att följa hela årets skiftningar. -Som naturligtvis innefattar alla de fåglar som stannar till eller som har sin fasta hemvist här. Grodor inte att glömma bort och allt detta på en upphöjd plats. Där finns bra information om samtliga fågelarter inne i vindskyddshuset på nedre plan för alla som kommer dit. En bra idé att delge lite information om de fåglar som vistas här.

För visst är väl platsen väl värd att restaurera så att allmänheten vågar sig dit även i fortsättningen. Har jag tur så är det kanske åtgärdat i dagarna vem vet, själv skulle jag bli glad. För när hösten kommer så är träd/buskar färgprakten verkligen ett sprakande element väl värt att skåda på denna plats, nämligen Hörlinge ängar. Många träkonstruktioner som är utsatta för väder o vind behöver ju underhåll och här behövs det nya tag.

 

Top