Nu bankar hösten på dörren!

EMMALJUNGA. Både hösten och barnmorskan bankade på dörren för 105 år sedan den 28/8 hemma hos mina morföräldrar, för då föddes nämligen min goda mor.

Svamp och pelargonier

Sommardagarna tryter och datummässigt är hösten här på tisdag. Efter en sommar som varit fylld av både bu och bä, så vill vi hoppas att hösten ska ge oss allt som en vacker höst kan ge.

Vi har matat både skogens och trädgårdens fåglar på grund av insektsbrist och vår egen begrundan av fåglarnas skönhet. Vissa tider har det varit mellan 30-40 exemplar av ett 10 tal arter, på marken och i fröautomaten, detta samtidigt, så hungern har varit konstant.

Här är en domherre vid fröautomaten

Vissa blommor har farit illa av torkan även tomater, sallad och morötter har törstat. Pelargonierna blommar nu, men vill helst ha värme. Kranvatten nöjer de sig med.
Tomaterna är sena och odlade på frigjord, men vi skördar lite till husbehov varje dag och ser fram emot septembersol, samt värme och lagom med ”himlavatten”

Tomatplantor med tomater

September kanske blir ett fall framåt då vi nu på olika sammankomster får möta 500 personer istället för 50! Låt oss ha kraft att ta ansvar, då kommer 2021 bli en nystart för oss alla.

 

Top