Vittsjö besegrade Växjö och tog värdefulla poäng

VITTSJÖ. Vittsjö tog på söndagen sin tredje raka seger genom att besegra gästande Växjö med 3-1. Detta gör att laget nu klättrar till åttonde-platsen i tabellen.

Gästande Växjö inledde matchen starkt och skapade snabbt ett visst spelövertag. Redan i den fjärde minuten kom också ledningsmålet genom Nellie Karlsson efter en assist från tidigare Vittsjöspelaren Emmi Alanen. Vittsjö försökte och skapade flera avslut men Växjömålvakten Fraine avvärjde.

Elizabeth Eddy sätter 1-1

Matchen stod och vägde fram till halvtimmen spelad då Clara Marstedt skjuter ett inlägg som Elizabeth Eddy säkert placerade i mål. Två minuter senare ställde Växjöförsvaret till det och skapade ett självmål vilket innebar att hemmalaget utökade ledningen till 2-1 vilket även var resultatet då lagen gick till pausvilan.

Kvarten in i andra halvlek gör Vittsjö två byte, in kommer Rebecca Quinn och Emely Gielnik. Bytet blev lite av den injektion hemmalaget behövde. Vittsjö tog över som bollförande lag och skapade även en del avslut mot Växjömålet. Gästerna arbetade sig dock åter in i matchen som därefter stod och vägde.

Clara Markstedt gläds åt att 3-1 sitter i mål

Matchen punkterades av Emily Gielnik i den 78 minuten då hon efter en vacker passning signerad Michelle De Jongh kunde utöka hemmalagets ledning till 3-1 vilket även blev slutresultat.

Clara Markstedt utsågs till Vittsjös bäste spelare

Clara Markstedt utsågs till Vittsjös bäste spelare. Hon berättade att hon är glad över sitt samarbete med Emely Gielnik. Nu hade Emely lite skadekänningar men vi hittar varandra mycket bra. Vi har en bred trupp nu och konkurrensen är hög och alla spelarna presterar bättre även när vi får in ny energi. Det känns väldigt tryggt, avslutar Clara Markstedt.

Thomas Mårtensson inleder med att säga ”det är ingen höjdarmatch”. Det är mer en kämpamatch eller krigsfält, där det gäller att vinna dueller, vi har svårt att få till det. Därför är jag extra glad över att vi vinner med 3-1, fortsätter Thomas. Att göra två halvlekar med lika bra passningsspel är inte hellre lätt. Vi blir lite för inaktiva i anfallsspelet, förväntar oss att någon annan skall lösa upp det. Hur ser du på matchbilden då Rebecca Quinn och Emely Gielnik kom in? -Båda är skadedrabbade och hade startat från matchstart om det inte varit för problem med ljumskarna. Man ser vilken kraftfull forward Gielnik är, det är klass på henne. Lugn i avsluten, stressar inte, avslutade Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö.

Nu följer två bortamatcher för Vittsjölaget. I nästa spelomgång som är årets 14;e möter Vittsjö den 5 september Uppsala. Därefter följer en bortamatch mot Linköping den 13;e.

Inte förrän den 27 september är det åter dags för spel på Idrottsparken. Då kommer Djurgården på besök, vi får hoppas att reglerna för publik vid fotbollsmatcher då innebär att tjejerna kan få kraftfullt stöd.