Annorlunda avslutning på cykeltrimmet ”Känn din Bygd”

VERUM. Söndagen den 30 augusti hade Verums Fritidsgrupp avslutning med prisutdelning på cykeltrimmet ”Känn din Bygd”. i år var det den 15:e gången detta cykeltrim arrangerades. Gruppen hade hoppats få ha en likadan fest som tidigare år med 5-kamp, kaffe och lottförsäljning, men på grund av Corona pandemin blev det en annorlunda jubileumsfest denna gång. Det blev en prisutdelning utan publik, det var endast 6 st. personer som inte hade sett att festen var inställd, som stannade kvar och övervakade dragningen, där vinsterna på det stora prisbordet lottades ut.


En bild av den stora publikskaran som var närvarande.

Då vi inte kunde genomföra avslutningen med publik filmade vi det mesta av arrangemanget. Vilken vi hoppas ni kan få tillgång i samband med detta reportage.

Eftersom ingen från våra huvudsponsorer Snapphanebygdens Sparbank, eller Sparbanken Göinge i Farstorp hade möjlighet att hjälpa oss detta år som präglas av Coronapandemin, frågade vi några andra av våra prisbordssponsorer. Åsa Eddysson från Länsförsäkringar i Kristianstad lovade hjälpa oss när hon fick reda på hur vi tänkte genomföra dragningen. Länsförsäkringar har varit en av våra trogna prisbordssponsorer i alla år vi hållit på.


Åsa Eddysson Länsförsäkringar hjälper oss med dragningen, med på bild Sten Nilsson, Gunnel Persson båda medlemmar i Fritidsgruppen.

374 st. trimpaket var sålda detta år och det var 226 st. inlämnade startkort som var med i dragningen av det stora prisbordet med 100 st. priser utöver 1:a priset en cykel sponsrad av Snapphanebygdens Sparbank Bjärnum. Denna cykel vanns av Ivar Nilsson Hässleholm.


Ingvar Larsson Fritidsgruppen och cykelvinnaren Ivar Nilsson Hässleholm.

Övriga vinster hade numrerats av gruppen, så samtidigt som Åsa drog ett startkort tog hon även en lott med numret på den vinst som deltagaren erhöll.


En bild av de numrerade vinsterna.

Prisutdelningen började med att vinsterna i bildtävlingen som sponsras av Sparbanken Göinge Farstorp och som ingår i startpaketet drogs.Denna tävling där det gäller att hitta 7 st. bilder, bildbokstav + kontrollbokstav bildar det ord på 14 bokstäver ”enligt bifogad mall” som eftersöks. Det sökta ordet i år var:” NEDERBÖRDSRISK” och det var 191 st. som löst detta och var med i dragningen av de 5 presentkorten på valfri ICA-handel:

1:a pris Nilla Persson Ludviksborg,
2:a Inga-Britt Jönsson Skeinge,
3:e Kjell-Åke Hörlén Elmenholst,
4:e Martin Gustavsson Vittsjö,
5:e Kajsa Svensson Vittsjö.

Bilderna var tagna vid kontrollerna: Bild 1=kontroll 29, Bild 2=kontroll 8, Bild 3=kontroll 18, Bild 4=kontroll 27, Bild 5=Kontroll 2, Bild 6=kontroll 14, Bild 7=kontroll 11. Bild nummer 1 var den som var svårast att hitta, jag hade legat på knä och tagit en närbild av en del av räcket på spången vid kontroll 29.


Bilden vid kontroll 29 som var svårast att känna igen eftersom det var en närbild

En jubileumstävling som var med i år var ”En vandring i Dåtid och Nutid”, det gällde att skriva ner bokstäverna till de 26 st. kontroller som fanns i byn Verum, och sedan läsa meningen baklänges från 26 till 1. Den meningen:” ÄR VERUM VÄRT ETT BESÖK ABSOLUT” var den som gällde för att var med om de 20 st. priser där de 4 första priserna sponsrades av Christensens Bygg o Foder AB Hästveda. Det var 159 st. som deltagit och lämnat in ifyllt startkort till denna tävling. De fem första pristagarna i denna tävling var:
1:a Marie Larsson Verum,
2:a Birger Kjerstensson Verum,
3:a Linn Svensson Ubbarp,
4:a Britta Arvidsson Vittsjö,
5:a Tindra Dahlberg Verum.

Verums Fritidsgrupp vill tacka deltagarna och våra sponsorer till att vi har kunnat genomföra detta vårt 15:e cykeltrim, vill även passa på att tacka för all den uppskattning vi får av er deltagare.


Verums Fritidsgrupp


Ett stort TACK till våra sponsorer.

Top