Vittsjö vann med 1-0 över vilt kämpande Uppsalalag. Vittsjö klättrar till 5;e plats i tabellen

UPPSALA Vittsjö dominerar hela matchen på Studenternas o vann övertygande och stabilt med 1-0. Fem gula och nära ett ett rött kort för Uppsala säger en del om klasskillnaden lagen emellan, vilket naturligtvis ställde till det för observanta och rutinerade domare Sara Wiinikka. Uppsala räddades från fler baklängesmål genom duktiga Emma Holmgren i målet.

Helt ovärderliga energiknippet Clara Markstedt avgör återigen en match genom sin enorma vilja pondus och beslutsamhet, inget kan stoppa henne, så underbart att se.

Vittsjö i blått o vitt inleder första halvlek stabilt och med stor vilja. Är även det lag som skapar mest offensivt, ser lovande ut. I nionde minuten har Elizabeth Eddy skott just över. Kvarten in i halvleken är det Vittsjö som tydligt har grepp om matchen. Vittsjös försvar med Sandra Adolfsson är som i tidigare matcher superstabilt. Rebecca Quinn visar vid flera tillfällen vilken klasspelare hon är. I 18 minuten har Heather Williams skott som stryker stolpens vänstra kant. Uppsala kämpar heroisk och räddas så här långt av duktiga Emma Holmgren i Uppsalamålet. Efter 26 minuter drabbas hemmalaget av sitt andra gula kort. Logiskt kommer även målet i den 27 minuten genom Clara Markstedt som ”springer igenom” hela Uppsalas försvar. Tråkigt, delas det fjärde gula kortet ut till Uppsala efter halvtimmen spelad, det sista till lagets ledareVittsjö visar nu bländande spel, hela laget fungerar, stabilt, lugnt o tryggt, just så som Thomas Mårtensson önskar. I 42 minuten sätter Emily Gielnik från svår vinkel skott i ribban, värt ett bättre öde.

Andra halvlek fortsätter som tidigare, tufft spelande Uppsala med redan fyra gula kort! I 54 minuten får Heather Williams en armbåge rakt i ansiktet, mycket nära rött kort på Uppsalaspelare från domare Sara Wiinikka. Uppsala kommer in i spelet mer o mer samtidigt som man fortsätter spela riktigt ful fotboll. Uppsala så när genom nick att kvittera i 60 minuten. Hemmalaget har fått energi och matchen står just nu o väger. Efter drygt 60 minuter spelade tar Uppsala mer o mer, Vittsjös försvar sätts på prov. Ebba Hed ersätter Emma Pennsäter efter 68 minuter. Minuten tidigare ersätter Malin Winberg Michelle De Jongh.

Även om Uppsala gör desperata försök saknas lagets förmåga målgörande situationer. Vittsjö upplevs ha matchen i sin hand och det är egentligen bara duktiga Emma Holmgren i Uppsalamålet som står i vägen för fler Vittsjömål. Domare Sara Wiinikka blåser av matchen med på tavlan 1-0 för Vittsjö. Det räcker med tre poäng o förhoppningsvis inga fler skadade spelare.

Som kuriosa kan nämnas att Vittsjö hade 14 avslut mot mot mål mot Uppsala 2.

Nästa match är även den en bortamatch och då mot Linköping. Matchen spelas den 13 september kl 15.