Spelmansstämma i mini hos campare vid Vittsjöns strand

Skriv ut

VITTSJÖ. Kommer inte folket till stämman så kommer stämman till folket. Den stora spelmansstämman som skulle hållits i år för 21a året blev inställd på grund av pandemifaran. Därför beslutade Bengtssons trio att komma till folket i stället. Dansbanan utmed Vittsjöns strand vid campingplatsen blev minispelmansstämma.


Enligt gällande avståndsbeslut fanns avstånd mellan spelmännen.

Musikintresserade hade planerat för Spelmansstämman i medborgarhuset men så blev det inte i år. Det blev underhållning för campingens boende som fann vägen till strandkanten. Några besökare hade genom djungeltelegrafen fått kännedom om konserten och tog vägen dit utan husvagn.


Dansgolvet gav alla möjligheter att hålla avståndet.

Spelmännen kom från flera närliggande orter med sina instrument. Vid stämmans början fanns det sex bälgaspelare, bas, saxofon, fiol och gitarr. Efter hand kom fler spelmän till estraden under tak där Marie lät höra sin välsjungande stämma över området och ut över Vittsjöns lugna vattenyta.


Marie vilar rösten några minuter medan hon spelar bas.

Året var 1999 då de första tonerna ljöd från blivande Bygdespelarna. Boel Bengtsson hade till en början ansvaret för spelmansstämman. Sen växte döttrarna Malin och Marie till sig i både ålder och musik. Numera är det Malin som har hand om det organisatoriska. Det var en besvikelse att inte den stora stämman kom i gång i år. Nytt år och nya förutsättningar nästa år!