Ett mycket speciellt besök hos Google

I maj/juni 2016 var vi i Sunnyvale, Kalifornien för att hjälsa på släkt och för att gå på bröllop. Den blivande bruden, Michelle, hade ordnat med en riktig överraskning, ett studiebesök på Google i Mountain View, väldigt nära Sunnyvale.


Ett par av alla 'Googlecyklar' som personalen kunde använda för att transportera sig mellan de olika kontoren.

För att få besöka Google så måste man ha kontakter och Michelle hade studerat ihop med en kille som arbetade på det Googlekontoret. Han deltog i projektet för deras självkörande bilar.


Den första självkörande bilen, prototypen.

Inne i byggnaden var det strikt fotograferingsförbud, vi fick till och med lämna tillbaka våra besöksbrickor när vi lämnade stället.Jag kan direkt säga att vi inte såg speciellt mycket av verksamheten, hemligt hemligt, vi blev däremot bjudna på lunch!


En del av kontoret, jordbävningssäkrat förstås, det  är ju Kalifornien...

I personalrestaurangen fanns det precis allt, pizza, sushi, korvar, grytor och ännu mer. Jag vet inte hur många kockar som jobbade där men många var det, fräscht och nylagat. Det enda som inte fanns i restaurangen var en kassaapparat, allt var nämligen gratis! Googles anställda kunde äta frukost, lunch och middag helt fritt, detsamma gällde även besökarna (som var få). Det var en mycket speciell händelse att få vara med om, det är som sagt var mycket få som tillåts besöka företaget.


Modernare variant av en självkörande bil


Speciella parkeringsplatser för blivande mödrar, nära ingången.

Top