Trio häktade efter rån i Emmaljunga

EMMALJUNGA. De tre män som misstänks för rånet i Emmaljunga under fredagen, har nu blivit häktade.

På plats konstateras att det rör sig om en man i 20-årsåldern som blivit utsatt för ett personrån.

Det rör sig om tre gärningspersoner som uppvisat ett vasst tillhygge och på så vis tilltvingat sig den drabbades mobiltelefon. Därefter har gärningspersonerna avvikit från platsen i ett fordon.

Polisen söker efter gärningspersonerna och kan efter en del utredningsarbetet lokalisera en bil som stämmer in på signalementet på flyktbilen.

Samma dag hittades ett fordon som stämde in på signalementet på flyktbilen. I den befann sig flera personer, varav tre greps för grovt rån. Där hittades också den stulna mobiltelefonen. På måndagen blev de tre männen häktade i Hässleholms tingsrätt. De är 24, 22 respektive 18 år gamla. Minst två av misstänkta gärningspersoner är sedan tidigare kända av polisen. 18-åringen är dömd så sent som för en vecka sedan för ringa narkotikabrott. 24-åringen är dömd bland annat för olovlig körning och häleri. De kommer nu att sitta häktade i två veckor. Motiveringen från åklagaren att de riskerar att undanröja bevis ifall de blir försatta på fri fot under tiden som utredningen pågår.

Den stulna mobiltelefonen är anträffad och polisen är klara på brottsplatsen.

Anmälan om grovt rån upprättas.

Top