Sjöstugan avslutade säsongen

VITTSJÖ. I söndags stängde sommarcafé Sjöstugan för säsongen. År 1925 öppnade Sjöstugan café och nu har alltså 96:e säsongen avslutats. Under de gångna åren har det funnits tämligen många arrendatorer men de senaste åren har det varit Cecilia Sundgren som drivit den anrika Sjöstugan. Sen 1989 är det Vattenskidklubben som är ägare till fastigheten där klubben har visst utrymmen till sin verksamhet.


Nu är välkomnande flaggan borta men kommer åter på plats Valborgsmässoafton!

Trots pandemin med Coronavirus har verksamheten med sommarcafé fungerat utmärkt då givna instruktioner har följts. Fler och fler upptäcker det idylliska caféet inramat av ståtlig furuskog. Tolv ungdomar från Bjärnum och Vittsjö har haft sommarjobb på Sjöstugan under de fyra månaderna som caféet hållit öppet.


”Egon på stationens” tre döttrar med respektive några minuter före stängning.

Inslagen av sång, musik och andakter har av giltiga skäl uteblivit. Besökarna har fått roa sig själva med tilltugg, våfflor, räkmacka eller annat njutbart ur sortimentet. Dessutom har det tidvis varit underhållning från vattenskidklubben där åkarna glider fram mellan bojarna på sjöns yta.

- Flera föreningar med anknytning till södra Skåne har förlagt utfärder till Sjöstugan berättar Sebastian Sundgren.


Sebastian är nöjd och belåten med sommarens aktivitet,

Även andra grupper har funnit Sjöstugan som en naturlig samlingsplats då många lokala mötesplatser är stängda. Möbleringen har skett helt enligt gällande bestämmelser med givna avstånd. Familjer och andra som umgås regelbundet kan samlas för gemenskap och även enskild besökare finner sin lämpliga plats.

Beträffande planerade julmarknaden finns ännu inget beslut. Det är myndigheterna som beslutar om det får ordnas julmarknad vid Sjöstugan i Vittsjö! Däremot är det fastställt att Cecilia och Sebastian öppnar igen på Valborgsmässoafton 2021. Förhoppningsvis har pandemin frusit bort under vintern och verksamheten bland alla föreningar har tagit fart igen?

Top