Vittsjö utan förlust efter åtta matcher

PITEÅ. På ett LF Arena inramat i mättade höstfärger, möttes under söndagen, i den 17;e omgången Piteå och Vittsjö. Det blev som väntat en tät match där hemmalaget kämpar för att ligga över strecket. Matchen slutade 0-0 där Vittsjö under 90 minuter stod för det mer konstruktiva lagspelet.

Matchen inleds trevande och avvaktande från båda lagen.

Kvarten in skapar Vittsjö en hörna där Rebecca Quinn får jätteläge men men skjuter strax över.

det blev en tät match där Piteå kämpade för att ligga kvar över nedflyttningsstrecket

Halvtimmen in i matchen är det Vittsjö som skapar mest, laget spelar konstruktivt, men saknar skärpa i sina avslut. Piteå väljer mest kontringar, detta med Fernanda Da Silva i spetsen. Vittsjö skapar sin tredje hörna i 39 minuten.

När domaren blåser till halvtidsvila har Vittsjö under halvleken skapat 7 avslut varav 2 på mål, detta mot inte enda avslut för hemmalaget. Vittsjös försvarspel ser väldigt stabilt ut.

Andra halvlek inleds med spelövertag för Vittsjö men samtidigt har Piteå ett stabilt försvar som är svårt att komma förbi. I den 55 minuten skapar Piteå en kontring där Fernanda Da Silva skjuter strax utanför.
Efter drygt timmen spelad kommer hemmalaget mer in i spelet och matchen tenderar att bli mer jämn. Emily Gielnik skjuter ett fint inlägg vid bortre stolpen som Clara Markstedt sånär kommer åt. Då kvarten återstår står matchen och väger, Piteå försöker öka pressen. Vittsjö gör dubbelbyte där Ebba Hed och Emma Pennsäter kommer in och ut går Elizabeth Eddy och Heather Williams. Bytet ger direkt positiv effekt i Vittsjös tempo. I första förlängningsminuten är både Sandra Adolfsson och Mie Leth Jans mycket nära att få bollen i nät bakom Guro Pettersen i Piteåmålet. Efter två minuters tillägg blåser domare Henrik Mohlin av matchen som slutar 0-0.

Visst var det Vittsjö som skapade mest. Laget hade 12 avslut men med huvuddelen av dessa utanför Piteåmålet, endast 4 på mål. Vittsjö skapade även 6 hörnor detta mot 1 för hemmalaget.

Nu på fredag är det åter dags för damallsvensk fortboll. Då kommer Umeå till Vittsjö Idrottspark för match med start klockan 18.

Hela laget spelade bra mot Piteå, här är några bilder från hemmamatchen den 19 juli;