Vittsjö säkrar sin 5;e plats genom att övertygande besegra Örebro med 4-0

HÄSSLEHOLM. Vittsjös sista hemmamatch kunde tyvärr inte på grund av vattensjuk plan genomföras på hemmaarenan, därför spelades matchen på Österås IP i Hässleholm. En match som inte betyder så väldigt mycket för något av lagen, båda är redan kvalificerade för fortsatt spel i allsvenskan kommande år. Det handlar mer om antingen 5:e eller 6:e plats i årets tabell. För båda lagen kanske finns viss ovana inför den något större planen på Österås IP. Vittsjö vann matchen övertygande med 4-0.

Giganten i Vittsjölaget, Emily Gielnik

Redan i första minuten får Emily Gielnik till ett riktigt bra skott som resulterar i matchens första hörna. I nionde minuten gör Shannon Lynn en helt makalös räddning, -så duktig hon är.

alltid duktiga Ebba Wieder

Efter tio minuter spelade är det en jämn match. I 20;e minuten efter underbar pass från Ebba Wieder får Emily Gielnik till en skicklig och vacker ”wolleylobb” i bortre burgaveln och 1-0 är ett faktum, -vilket är Emilys 6:e mål för året. Tyvärr ännu ett skadat knä, denna gång drabbades en Örebrospelare. 
Efter 39 minuter utökar Vittsjö sin ledning till 2-0.

slitvargen o målskytten Ebba Hed

Återigen är Emily Gielnik inblandad, denna gång genom en vacker passning till Ebba Hed som från vänsterkanten säkert sätter bollen i mål. I 44 minuten en mycket fin kombination ”i den högre skolan” mellan Heather Williams och Emily Gielnik, där målvakten dock får bollen rakt i famnen. Shannon gör en helt otrolig räddning i 45 minuten, så otroligt snabb denna kvinna är! Första halvlek slutar 2-0 till hemmalaget Vittsjö.

Andra halvlek inleds med hörna för Vittsjö. Örebro ger inte upp men hemmalagets försvar ser stabilt ut, och Shannon i målet verkar ha en riktigt bra dag. Örebro försöker skapa övertag men hemmalaget verkar ha läget under kontroll. Shannon Lynn återigen välplacerad och räddar skottet. I den 57;e minuten ett vackert försök till kontring från Vittsjö. Minuten senare var det återigen Shannon Lynn som räddade från reducering. I 60 minuten kan konstateras att Vittsjö verkar ha koll på matchen, Örebro får inte till sitt anfallsspel, hemmalagets försvar är i tidigare höga nivå. I 68;e minuten efter hörna från Williams sätter nästan Gielnik målet. I 70 minuten gör Örebromålvakten en enorm räddning där Michelle De Jongh var nära att utöka ledningen. Vittsjös försvar ser stabilt och säkert ut, -de har under ledning av Sandra Adolfsson koll på läget.


alltid farliga Michelle De Jongh

Efter drygt 80 minuter spelade känns det som hemmalaget mer slå vakt om sin ledning än att utöka denna. Kanske inte helt oväntat. I den 82; minuten kommer ett mål som hämtat ur instruktionsboken för fotboll. Det är kombinationen Michelle De Jongh och Emily Gielnek som svarar bör detta konststycke inför ett helt ställt Örebroförsvar.
Emily Gielnik upprepar sin enorma kapacitet i den 83 minuten genom att göra 4-0 till hemmalaget Vittsjö. Återigen ett mål i den "högre skolan” som helt rullade upp hela Örebrolaget.

Nu är det av naturliga skäl bara hemmalaget som gäller. Efter två stopptidsminuter var Sandra Adolfsson centimeterna från att bli målgörare. Matchen avblåses och Vittsjö vann mycket rättvist med 4-0.

På söndag spelas säsongens 22 omgång och därmed årets sista i denna för året synnerligen märkliga damallsvenska serie. För Vittsjös GIK innebär detta en bortamatch mot Göteborg FC , ett lag som redan är Svenska Mästare.

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö var glad över dagens totala laginsats. En riktig laginsats, både försvar och offensiv fungerade, -kul.
Vi har vissa nyckelspelare som jag väldigt gärna ser kvar även nästa år.  Hur min egen roll blir vet jag inte just nu, det är upp till klubben just nu, avslutar Thomas Mårtensson. 

 

Top