Blir ju bara bättre

VITTSJÖ. Morgonen startade i den gråa skalans nyans med lätt dis och regn, men idag skall de börja inne hos grannen. Jag har väntat på de ett tag och vilken tur att de nya grannarna gärna vill ha in lite mer ljus på deras tomt. Vi här uppe i norden har ju lång grå och mörk period framför oss. Visst är vår natur ljuvlig men det behöver ju inte växa intill husen precis. Hus mår ju bra av att ha ljus och luftigt runt sig och med sol och värme torkar marken upp och minskar mossans framfart lite iallafall. Så idag är det tid att korta ner den stora boken som har växt fritt de senaste åren.


hög höjd

Starten i tidig otta och nyfiken som man är, så nu upp med tuppen för att kolla ut genom fönstret. O visst syns det bra med lampor som blinkar både för oss i kvarteret men allra mest för biltrafikanterna på vägen Verum-Vittsjö så alla kan se och sakta farten vid denna tillfälliga arbetsplats. Med uppställda containrar så behöver man ju inte flytta eller kånka på tunga grenar av bok.


klart

Efter några timmars arbete så har föraren till den här maskinen med sitt knapptryckning och data inkopplat till styrinrättningen för att maskinens arm med sågklinga och grenklor har avverkat det stora och vida trädet. Måste ju vara mycket bättre och framför allt minimera arbetsmomentet med risker till nästan noll. Inga tunga lyft, ingen gräsmatta har blivit förstörd av nedfallna grenar. Det enda som blir kvar är lite sågspån och inget slit i onödan. O framför allt så har det blivit mycket ljusare och det som är kvar av trädet har blivit fint och till våren när ljuset återvänder så kommer solen fram på min altan på förmiddagen, härligt. Till nästa höst med mindre löv att räfsa, blir ju bara bättre.

Top