Svenska Mästarna Göteborg besegrade Vittsjö med 3-1

GÖTEBORG. Sista damallsvenska matchen för Vittsjö 2020 spelades på Valhalla IP i Sveriges andra stad, Göteborg. Tyvärr även denna inför helt tomma läktare. -Så är denna på grund av covid märkliga damallsvenska serie, i mitten av november äntligen genomförd. Svenska Mästarna stod pall för trycket från Vittsjö och vann med 3-1.

Shannon Lynn -Vittsjös bästa spelare under matchen

Svenska mästarna kopplar redan från start ett stabilt spelövertag men Vittsjö står emot bra. Gästernas Shannon Lynn gör superräddning redan i 11 minuten. Men i den 13 min gör Stina Blackstenius enkelt 1-0 efter att Vittsjös försvar blivit totalt upprullat. Slarv i Vittsjö ger Göteborg återigen chansen i den 27 min men Shannon i Vittsjömålet är rätt placerad och räddar. Hemmalagets spelövertag visar sig i den 30 min med först skott i ribban och sekunderna senare enkelt 2-0 genom Vilde Bör Risa i öppet mål.

Drygt halvtimmen in syns skillnaden mellan Svenska Mästarna och 5;an i tabellen. Intrycket är att Vittsjö verkar ”ödmjuka” inför storheten att få möta Svenska Mästarna. Tidigare ”drag” i lagets offensiv som upplevdes mot bland annat Örebro är helt som bortblåst. Första halvlek slutar rättvist 2-0 till hemmalaget Göteborg.

Vittsjö inleder andra halvlek lite mer offensivt. Jennifer Falk i Göteborgsmålet gör en fin räddning redan efter minuten spelad. Vittsjö upplevs i inledningen nu ha mer energi o vilja. Den nya viljan o energin gör att matchen just nu är betydligt mer jämn. Shannon Lynn visar sin klass i målet flera gånger. Clara Markstedt mycket nära reducering för Vittsjö i 53 minuten efter en fast situation. Vittsjös försvar sår upp bra just nu. Spelövertaget för Göteborg syns åter när halvtimmen återstår.
Shannon Lynn är den som räddar laget från fler baklängesmål. När knappt 20 minuter återstår spelas det fotboll mest på Vittsjös planhalva. I den 65 minuten rullas Vittsjös försvar upp och farliga Stina Blackstenius avslutar med att skjuta i stolpen till vänster om Shannon Lynn. I den 71 min rullar Göteborg upp Vittsjös försvar och har dessutom lite tur via en Vittsjö-axel då hemmalaget utökar sin ledning till 3-0 i öppet mål återigen genom Stina Blackstenius, helt otagbart för Shannon Lynn. Tröstmålet för Vittsjö kom genom ett självmål från Göteborg efter fint Vittsjö- inlägg från högerkanten. Williams mycket nära genom en klack att göra 3-2 till Vittsjö i den 87 minuten.

Nellie Persson

Heather Williams

Emeli Gielnik

Noteras skall förutom Shannon Lynn i målet, Emeli Gielnik och Heather Williams och Nellie Persson som jobbar extremt hårt under 90 minuter.

Så är denna märkliga damallsvenska serie genomförd. En serie som för Vittsjös del inledningsvis präglades av flera skador, därefter en sen seriestart, klättring från jumboplats till en slutlig, mycket hedrande 5:e plats.

Grattis hela laget till en mycket fin prestation, klubbens 9;e i rad i den damallsvenska serien!

Nu startar snart uppbyggnad av kommande lag. Ett jobb där sportchefen Magnus Sångberg har en nyckelroll. Vi får hoppas 2021 blir ett år förskonat av corona, -med återigen normalantal vad gäller publik på Vittsjö Idrottspark. Vi återkommer med reportage så fort kontrakt med spelare inför kommande säsong är klara.