Stefan Ekstrand lämnar Vittsjö GIK

VITTSJÖ. För två år sedan skrev Vittsjö GIK Hässleholm kontrakt med Asarum IF:s tränare Stefan Ekstrand.

Det blev början på en säsong utan dess like i Vittsjö GIK Hässleholms historia. 
Tillsammans med Thomas ledde Stefan laget till den historiska tredjeplatsen 2019.

Tränarduon Stefan Ekstrand och Thomas Mårtensson tog Vittsjö till 3;e resp 5;e platser i damallsvenskan.

Den fantastiska säsongen gav eko i fotbollsvärlden och herrarna tog hem det ärofyllda priset som ”Årets tränare” på Fotbollsgalan 2019 med motiveringen: ”Stefan och Thomas har med relativt små medel lett Vittsjö GIK till en tredjeplats i OBOS Damallsvenskan 2019. Har under året individuellt utvecklat unga spelare och kollektivt skapat ett lag som fungerat tillsammans en hel säsong. Duon har utifrån föreningens förutsättningar gjort en fantastisk prestation med en stabil och poänggivande fotboll rakt igenom.

Samarbetet fortsatte under säsongen 2020, men skador och en tuff början satte stopp för nya rekord och topplaceringar. Ändå ser vi ut att göra en av våra bästa säsonger sedan vi gick upp. Under hösten har ett beslut växt fram för Stefan och han har valt att inte förlänga sitt kontrakt med VGIK inför nästa säsong. Detta mycket på grund av långa pendlingsavstånd och andra faktorer som gör att tiden inte räcker till att lägga timmar i bilen varje dag.
Vi tycker att det är mycket tråkigt att Stefan väljer att lämna oss men vi önskar självklart honom ett stort lycka till och gratulerar den klubb som får nöjet av att samarbeta med honom i framtiden.

 

 

Top