Intressant nyförvärv är senaste tillskottet i truppen

VITTSJÖ. Briana ”Bri” Campos är nästa spelare att skriva på för Vittsjö GIK Hässleholm. Bri är 26 år och född i Colorado, USA av mexikanska föräldrar.

Hon startade sin fotbollskarriär i Colorado Rush och via spel för Baylor University, Texas hamnade hon i Åland United och den finska ligan 2016. Där spelade hon på innermittfältet och fick även äran att vara lagkapten för sitt lag. Inför säsongen 2020 värvades hon till svensk fotboll av allsvenska nykomlingarna Umeå IK och där har hon haft en lyckosam säsong.

Briana beskrivs som en spelskicklig och laglojal spelare med hög arbetsmoral. Hon har en god kännedom om svensk elitfotboll och har i år imponerat från sin ytterbacksposition i Umeå. 

Bri pratar flytande svenska, har dubbelt medborgarskap i både Mexico och USA och har spelat för det mexikanska landslaget både på ungdoms- och seniornivå.

Bri kommenterar sin flytt till Vittsjö såhär: ”Jag vill vinna medaljer, spela i Champions League och jag tror att det är möjligt att göra med ett lag som Vittsjö. Det är en etablerad klubb som bara kommer att bli bättre och bättre. Alla jag har pratat med beskriver klubben som en familj med några av de mest lojala fansen i serien. Jag vill vara en del av det och göra ett stort intryck på klubben och deras fans.”

 

 

Top