Lördagen bjöd på underbart vinterväder

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Lördagen bjöd på sol och lagom med minusgrader. Med andra ord som upplagt för aktiviteter ute i naturen.

Och visst var det många som tog vara på tillfället. Vid Golfbanan i Vittsjö var den vanliga parkeringen snabbt fylld av bilar. Parkering fortsatte därför utmed vägen mot Gundrastorp där bilarna stod mycket tätt. Några hade funnit en lämplig pulkabacke, -andra hade hittat en solbelyst grillplats. Samtidigt fanns skidspår som flitigt användes av väldigt många. Gemensamt för alla var att de njöt av aktiviteterna i det underbara vintervädret.

Samma bild fanns i Bjärnum, skogen och stigarna bakom Bjärnums museum var fyllda av besökare. Även här fanns en del som provade på att åka skidor. Isen på Bjärlången är ännu inte tjock nog för säker skridskoåkning, men några provade att gå ut en liten bit. Här vid badplatsen finns flera grillplatser som var flitigt använda. Några av slingorna vid Mölleröds- sjön är upptrampade, men det finns även möjlighet att hitta skidspår för den som så önskar.

Nu får vi hoppas vintern stannar kvar ett tag och bjuder på fler lockelser att besöka naturen.

 

Top