”Sicket Handbolls- lag”, det är helt underbart, menar målvakten Andreas Palicka

Skriv ut

UTRIKES. Vi är säkert flera som lokalt följt vårt fantastiska handbollslag genom serien via tv kanal 6. Det har gått 20 år sedan Sveriges handbollsherrar senast tog medalj i VM, men nu finns goda chanser att den sviten bryts.

Matchöppningen mot Qatar var lite sisådär, men när spelet inte riktigt flöt kompenserade Andreas Palicka det med en oerhört inspirerad start mellan stolparna. När Blågult ledde med 6–4 hade "Palle" så långt räddat mer än hälften av skotten!

– Jag tycker vi kommer lite snett på det i början där vi slarvar lite i avsluten och släpper till lite för mycket bakåt, säger Max Darj i TV6 i halvtid. 

– De drar ner tempot och spelar långa anfall. Det gäller att vi är på tårna hela tiden och smäller på när det är läge. Det gäller att springa, det är vårt signum. De gillar inte att springa, säger Darj.Sverige vidare till semifinal i handbolls-VM. Det blev precis som Darj ville och Sverige fortsatte dra ifrån under en mäktig andra halvlek.

Palicka: ”Vi tror ju på oss själva” Palicka säger att det är ”en känslostorm” efter den stora segern. – Jag får en sån jäkla motivation av de här grabbarna. Det är så sjukt, man får sån energi när man är här. Jag svamlar säkert mycket men det är en känslostorm inombords just nu och jag tycker vi svenskar ska vara enormt stolta, säger Palicka. Han är stolt över sitt lag och bryr sig inte om snacket som var inför turneringen när Sverige var nederlagstippade.

– Vi tror ju på oss själva. Det är väl ni som väljer vad ni skriver inför turneringen, det har ni rätt att göra.– -I dag tycker jag vi ska vara glada över vad ett gäng orutinerade grabbar har ställt till med i Egypten.

Med den här underbara människan Palicka är det fantastiskt att se.