Nytt år, nya vävidéer och inslag

VITTSJÖ. Början på en ny väv termin är densamma, gäller all vävning. Precis som med en mattevarps uppsättning med allt vad det innebär med antal trådar och eventuella färgval i varpen. Så finns det mycket som skall göras innan man kan sätta sig ner och påbörja vävningen. I mattor måste man ju samla in ett antal kläder/ tygbitar för att sen matcha ihop färgerna någotsånär i alla fall. Därefter gäller det att klippa eller riva i lagom remsor för att sedan kunna användas till det nya projektet som man har tänkt sej. Med andra ord är det några moment som skall göras innan man kan slå in den första tygremsan. På bilden ovan som visas här så blir det fin effekt både lodrätt men också vågrätt. En härlig färgkombo som växer fram med jämt handslag, snyggt.

Jag kan inte tänka mig att man kan få för många dukar/löpare att byta med efter årstid eller högtid. Är ju en fröjd att duka vackert tillsamman med blommor eller figuriner som går i ton i ton. Höstens färger som ingår i den här mönstervävda löparen och som visas här blir ju klar i god tid hoppas jag, annars kommer det fler höstmånader. Väver man efter dom ljusa varptrådarna så kan färgerna passa in överallt, tex ett ljust bord kommer denna löpare nog till sin rätt. Färgerna är många olika och passar till de flesta som väver och det är ju något som man bör tänka på. Färgerna bildar grupp både i varp och i inslag och vävs med två olika tjocklekar så effekt blir på inslagen. Vackert blir slutresultat.

Denna härliga som jag trodde var ett överkast, vackert som tusan men va fel jag hade. Detta tygstycke är lånat för att visa upp hos oss kan ju kanske vara något som vi är intresserad av att väva. Vad är det? Jo det är vävt som ett badlakan med sammetsgarn, -med sammetsgarn både i varpen men också i inslag. En härlig känsla att bara få ta på och känna på tyget som är fållat, klart att användas i badet vilken lyx. Som här är vävt med sammetsgarn både i varp och i inslag som ger en helt sagolik effekt både i färg men också i mjukhet. Stort/brett härligt räcker om till de flesta. Finns säkert i många olika kulörer som kan passa oss alla. Mmm intressant, tål att tänka på.

Vävstarten blev ju förhållande mager men vi började på vårterminen ändå, vi håller distans, har stor lokal så de tre personer som kom hade gott om plats. Sociala biten är ju viktig för oss människor och vi är ju förnuftiga individer med ett stort intresse som vi delar med varandra, nämligen vävning. Vi håller oss på vår vävkant samtidigt som vi har roligt det ger oss ny energi så vi klarar oss en bit framöver. Alla är välkomna till vår vävlokal på torsdagar efter 16.00.

 

Top